in ,

Üzenet a Fidesz frakciónak: tudni szeretnénk, hogy bogár van-e a kajánkban – Törvényt szeretnénk róla!

Itt egy téma, ami politikamentes

Tisztelt Fidesz frakció!

 

Itt egy téma, ami mindenkit érdekel, ami politikamentes és nagyjából 100% egyetértene vele.

Erről volna szó:

 

Napokon belül rovarokat és férgeket etet velünk az Európai Bizottság

  • Január 24-én ugyanis életbe lép az Európai Bizottság rendelete, mely egy sor élelmiszer előállításához engedélyezi a házi tücsök (Acheta domesticus) és a penészevű gabonabogár (Alphitobius diaperinus) felhasználását.
  • A cél természetesen a klíma- és bolygóvédelem.
  • A porokat egy vietnámi és egy franci cég szállíthatja be az élelmiszerelőállításba.
Mostantól rovarokat fogsz enni anélkül, hogy tudnál róla – írja a Védett Társadalom Alapítvány blogja.

Az EU ugyanis engedélyt adott arra, hogy a 2023-as évtől rovarokat (hazai tücsköket) adjanak pékárukhoz, tésztákhoz és más félkész termékekhez “a lakosság számára“.

A vonatkozó Bizottsági rendelet itt olvasható el.

Bár az allergiára és az esetleges anafilaxiás reakciókra vonatkozóan túl kevés a közzétett bizonyíték, az EU Bizottsága úgy véli, hogy a lehetséges allergiás reakciókat nem kell külön címkézési követelményekkel ellátni.

Nagy a valószínűsége azonban annak, hogy a rákfélékre, puhatestűekre és poratkafélékre allergiás emberek is allergiás reakciókat fognak mutatni, ha olyan termékeket fogyasztanak, amelyekhez házi tücsköt adtak.

A rovarok számára etetett szubsztrátra pedig újabb allergiás reakciókat is kiválthat.

Ezért csak akkor van címkézési kötelezettség, ha a termék “Acheta domesticus” port tartalmaz.

Ez azt jelenti, hogy az embereknek maguknak kell megtudniuk, hogy az “Acheta domesticus”-t porrá őrölték és élelmiszerrel keverték, és saját felelősségükre ellenőrizniük kell, hogy allergiás reakciót válthatnak-e ki.

Az engedélyezés 2023. január 24-én kezdődik. Az engedélyezésért felelős: Ursula VON DER LEYEN.

A rendelet értelmében a következő “lakossági” termékek hamarosan házi tücsök (Acheta domesticus) hozzáadásával kerülhetnek forgalomba:

– Többmagvas kenyér – többmagvas zsemle
– Kekszek és kenyérrudacskák
– Gabonaszelet
– Száraz előkeverékek pékárukhoz – kekszek
– Száraz töltött és töltetlen tésztatermékek – szószok
– Feldolgozott burgonyatermékek – hüvelyeseken és zöldségeken alapuló ételek – pizza
– Általános tészta- és tejsavópor termékek
– Hús-analógok (vegetáriánus húsalternatívák)
– Levesek és leveskoncentrátumok, levesporok
– Kukoricaliszt alapú snackek
– Sörszerű italok
– Csokoládétermékek, diófélék és olajos magvak
– Rágcsálnivalók (a chipsek kivételével) és húskészítmények.

Eddig “csak” az európai vándorsáska és a lisztkukac érdemelte ki azt a megtiszteltetést, hogy az öreg kontinens lakói elsősorban iparilag előállított, ételnek deklarált termékekben fogyaszthatják a gusztusos állatkák porrá őrölt testét, mint sűrítő és vagy kötőanyagot, élelmiszert nyomokban tartalmazó készáruként.

A legújabb sztárok az EU csillagos egén a házi tücsök és a kinézetre inkább a jóval testesebb csótányhoz hasonlító penészevő gabonabogár. Ez utóbbit egyébként a német környezetvédelmi hivatal – még – kártevőként kezeli, ami nem csak a gabonatárolókat, hanem a csirketelepeket, disznótenyészeteket is megfertőzheti és lárvája még az építési anyagokat is megtámadhatja, amiben szintén a csótányhoz hasonlít – fogalmazott egy felháborodott hölgy a Facebookon.

Majíd így folytatta: nem árt azt sem tudni, hogy ezek a férgek és rovarok, bogarak sokszor fekálián, állati tetemeken, illetve szemétben keresik táplálékukat. Irtásukra vegyszerek garmadáját vetik be.

Tehát a házi tücsök és a penészevő gabonabogár jövőbeli felhasználási területeit:

A kérelem az egész Acheta domesticus (házi tücsök) részben zsírtalanított porának felhasználására vonatkozott többmagvú kenyérben és zsemlében, kekszekben, gabonaszeletekben, pékáru előkeverékekben, kekszekben, tésztán alapuló termékekben (száraz), tésztán alapuló töltött termékekben (száraz), szószokban, burgonyatermékekben, hús- és zöldségalapú ételek, pizzák, tésztaalapú ételek, tejsavóporok, húsanalógok, levesek és leveskoncentrátumok vagy -porok, kukoricaliszt alapú snackek, sörszerű italok, csokoládétermékek, diófélék és olajos magvak, snackek; a chipsek és húskészítmények kivételével.”

Alphitobius diaperinus (magyarul: penészevő gabonabogár) engedélye a jövőben, ahogyan azt az EU Bizottsága az alábbi élelmiszerek feldolgozásába hagyta jóvá: gabonaszelet, kenyér és zsemle, feldolgozott gabonafélék és reggeli gabonafélék, zabkása, előkeverékek (száraz) pékárukhoz, száraztésztatermékek, töltött tésztatermékek, savópor, levesek, gabonaalapú ételek, tésztaalapú ételek, pizzaalapú ételek, tésztafélék, snackek; a chips kivételével.

Az intézkedésekkel a hús- és a tejtermékek fogyasztását akarja az Európai Bizottság drasztikusan csökkenteni. Jelenleg egyedül a saját konyhájukra büszke olaszok tiltakoznak vehemensen a férgek elterjesztése ellen.

 

– olvasható a bennfentes.net oldalon.


 

Tisztelt Fidesz frakció tagok!

 

Mi viszont szeretnénk tudni, hogy mit eszünk. Mi nem akarunk enni zsemlét, amiben bogár-őrlemény van. Nem akarunk enni olyan péksüteményt, amiben lisztkukac-darabkák vannak, meg semmilyen olyan élelmiszert, amibe ezeket a vackokat teszik: NEM KÉRÜNK BELŐLE!

Fontolják meg, hogy törvényi keretek között minden hazai élelmiszerre kötelezően ki kelljen írni, hogy tartalmaz-e ilyen bogarakat, vagy sem.

 

 

Tisztelettel,

a mindenszo.hu szerkesztő Csapata

 

 

 

További híreink:
Puzsér Róbertnek nincs joga megszólalnia a közéletben, amíg elnézést nem kér a budapestiektől – Ezért kéne elnézést kérniAgyhalál: Csintalan Sándor szerint Nagy-Magyarország nem létezett soha – Akkor Csintalan Sándor sem létezikAz EU-s korrupció óta Feriné totál eltűnt – Vajon mi a csicskulás oka? Hova tűnt a bolgár nő?Baj van libernyákéknál: egyre közelebb ér a brüsszeli korrupciós botrány Gyurcsánynéhoz – VideóAki akkumulátorgyárral rendelkezik, az tud nagy mennyiségben gyártani, így azé lesz a jövő – VideóKöhög a bolha – A románul beszélő román Fegyőr nekiment SzijjártónakMegszólalt a DK ifjúsági mozgalma – A Momentum vezére ledobta az ékszíjat: azonnal szüntessék meg az árstopokat!Guruló dollárok: Varga Judit tájékoztatást kért az EB-től arról, együttműködött-e a testület az Action for DemocracyvalSzijjártó helyretette az eddigi legsilányabb amerikai nagykövetet – VideóEz a csávó miért nincs még börtönben?!?!?! Nem engedi el Újbuda Czeglédy CsabátA kormány ezt is elintézi: kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét a következő 6 hónapban – VideóFelszólítjuk Karácsony Gergelyt, hogy azonnal minden hídról tiltson ki minden autót Budapestről! Legyen bátorEz egy hülye: Kamu Genya: gyorsabb és kiszámíthatóbb a közlekedés, mióta nem enged autósokat a LánchídraBaloldal: ne legyen semmi! Ne épüljön semmi, sehol, soha!Megadja eléggé nekiment Puzsérnak – Puzsér új vallást talált magának, a nyugatizmust

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Pilhál nekiment a 444 libernyák újságírójának – Ezt mondta róla

A lengyelek teljesen megbuggyantak – Lengyel kormányfő: nem fogjuk végignézni, hogy Ukrajnát halálra véreztetik

Back to Top