in , ,

Újra nemzetközi sivalkodás van Magyarország miatt – A Die Presse újságírója bírálta a belgákat, amiért soros elnökségük alatt nem indítják el a 7-es cikkely szerinti eljárást Magyarországgal szemben

Szomorkodnak a szomszédban, amiért nem indul újabb eljárás Magyarország ellen

A Die Presse újságírója bírálta a belgákat, amiért soros elnökségük alatt nem indítják el a 7-es cikkely szerinti eljárást Magyarországgal szemben. A publicista attól fél, hogy a többi kormány, amely állítólag olyan szenvedélyesen elkötelezett a jogállamiság mellett, könnyen elbújhat a vétóprobléma mögé.

A Die Presse nyomtatott kiadása tudósítást közölt az Európai Parlament csütörtökön elfogadott határozatáról. A cikk élesen bírálta, hogy Hadja Lahbib belga külügyminiszter nyilatkozata alapján az Európai Unió Belgium soros elnöksége alatt nem fogja elindítani a 7-es cikkely szerinti eljárást Magyarországgal szemben. Mivel ebben az évben a belgákat júliusban Magyarország követi, ezen forgatókönyv alapján nem is indul majd eljárás 2024-ben.

 

 

Oliver Grimm szerint hiába reménykedett bárki abban, hogy a következő hónapokban beindul a „projekt”, nem érdemes bizakodni, mert Belgium mellett még ott van Robert Fico is, Szlovákia „populista, demagóg” miniszterelnöke, aki Orbán Viktor segítségére siethet.

De a többi kormány, amely állítólag olyan szenvedélyesen elkötelezett a jogállamiság mellett, könnyen elbújhat a vétóprobléma mögé

– írja a szerző, aki csalódottan megjegyezte, hogy az Európai Parlament 2018 szeptemberében indított már egy eljárást, és sokat elárul az Unióról, hogy a tizenkét EU-elnökség közül egy sem vette a fáradtságot, hogy további lépéseket tegyen az ügyben.

 

 

Érdekesség, hogy miközben Ausztria vezető sajtóorgánuma Magyarország megbüntetése mellett kampányol, a németek úgy tudják, Szlovákia mellett Ausztria sem támogatná az ország szavazati jogának elvételét.

 

 

 

(Mandi)

 

 

 

 

 

 

KÉRD NAPI ÉRTESÍTŐNKET, LEGYÉL TÁJÉKOZOTT!

Na, vajon hova ejtőernyőzik??? Távozik Dull Szabolcs a Telextől: nem érezte magáénak azt, amivé a lap vált

Az Olaszország Fivérei politikusa védelmébe vette Magyarországot azt követően, hogy az Európai Parlament többsége minden eszközével támadja a magyar kormányt