in , ,

TILTAKOZÁS – Elutasítjuk az ENSZ migránscsomagját

A Fidesz és a KDNP szerint is elfogadhatatlan az ENSZ migránscsomagja – jelentette ki Puskás Imre, a nagyobbik kormánypárt szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján

Puskás Imre kiemelte: ha az ENSZ elfogadja ezt a migránscsomagot, akkor az azt jelentené, hogy a migráció zöld utat kap világszerte, és a nemzetközi jogon át ráerőltetnék az országokra ezeket a migránsbarát javaslatokat.

Fotó: AFP

A javaslatok nagyon ismerősek, a Soros-tervben csupa ehhez hasonló gondolatot lehet olvasni a szóvivő szerint, aki felidézte ezek közül az évi egymillió migráns behozatalát, a családegyesítés segítését, azt, hogy legalizálják a gazdasági bevándorlást, hogy adjanak segélyt a migránsokat, és szüntessék meg a nemzeti határok védelmét.

Magyarország azonban nem akar bevándorlóország lenni, és azt javasolják a kormánynak, ha napirendre veszi a témát, tartsa szem előtt, hogy a kormánypártok elutasítják az ENSZ migránscsomagját – közölte Puskás Imre.

A szóvivő felidézte az ENSZ főtitkárának nyilatkozatát, amelyben António Guterres szorgalmazza, hogy nyissák meg az országok határaikat, használják ki a bevándorlás előnyeit. Szerinte a migráció egyértelműen pozitív, erősíti a gazdasági növekedést, csökkenti az egyenlőtlenségeket és összeköti a különböző társadalmakat. A Fidesz és a KDNP ennek ugyanakkor az ellenkezőjét látja – szögezte le.

Kitért arra is, hogy az ENSZ főtitkára szerint káros, ha a hatóságok akadályt gördítenek a migráció elé, és olyan ambiciózus tervet kell elfogadniuk az ENSZ tagállamoknak, amely segítené a migránsok betelepítését. Ez elfogadhatatlan, hiszen ez azt jelentené, hogy a migrációt világszinten is tovább fokozzák, a gazdasági bevándorlást legalizálnák, kiiktatnák a határvédelmet és a hatósági ellenőrzéseket. A migránsok betelepítéséről pedig világméretű egyezmény születne.

Kérdésre a szóvivő azt mondta: egyetlen migránst sem engedtek be Magyarországra és ezt a jövőben sem teszik. Hozzátette: bíznak benne, hogy ennek a politikának a folytatására április 8-án felhatalmazást kapnak majd.

További felvetésre elmondta: a nemzeti konzultációban az emberek nagy számban támogatták,hogy Magyarország ne váljon bevándorlóországgá. A miniszterelnök levelében arról tájékoztatja az állampolgárokat, hogy a kormány mindent megtesz, hogy továbbra is megakadályozza a migránsok érkezését. Hangsúlyozta, hogy a Stop Soros törvénycsomag is ezt a célt szolgálja.

(MTI)

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

HOPPÁ! – Kedden Kurz-Orbán találkozó

A cseh elnök, aki magasról tesz Brüsszelre