in , ,

HOPPÁ! – Kedden Kurz-Orbán találkozó

​Az osztrák kancellár jövő kedden találkozik a magyar kormányfővel.

Sebastian Kurz osztrák kancellár január 30-án Bécsben fogadja Orbán Viktort. A magyar miniszterelnök a tervek szerint Heinz-Christian Strache szabadságpárti alkancellárral is találkozik.
Egyetértés van az osztrák és a magyar fél között a migráció kérdésében – írja az APA hírügynökség. Mindketten a szigorú bevándorláspolitika és a külső határok fokozott védelmének hívei.

A találkozón a 2018 második felében esedékes EU-s osztrák elnökségéről is szó lesz. Napirendre kerül az uniós finanszírozási keretek ügye, valamint Nagy-Britannia kilépése a közösségből.

Kurz és Orbán napirendjén több téma is szerepel, köztük a Paks II. ügyében benyújtani kívánt osztrák kereset, valamint az osztrák családi pótlékra vonatkozó módosítások. A magyar kormányt nyugtalanítja, hogy a változások miatt jelentős összegtől eshetnek el azok a magyar állampolgárok, akik Ausztriában dolgoznak, ott igényelték a juttatást, de gyerekeik Magyarországon élnek.
A magyar kormányfő sajtófőnöke, Havasi Bertalan szerint a miniszterelnök külön-külön tárgyal a kancellárral és az alkancellárral, illetve a tervek szerint több osztrák közéleti szereplővel is.
(forrás:magyarforum.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

(képek) Soros valóra vált álma – Németországban 20 ezer migráns tüntetett

TILTAKOZÁS – Elutasítjuk az ENSZ migránscsomagját