in ,

A cseh elnök, aki magasról tesz Brüsszelre

Jól teszi

A migráció terrorveszélyt jelent, Juncker ne parancsolgasson nekünk, marhaság az oroszok elleni szankció – ez csak néhány Milos Zeman régi-új cseh elnök megjegyzéseiből, amiért a píszí világ a „gonosz tengelyéhez” sorolja. Mostani választási győzelme kiadós pofon az EU bürokratáinak. No meg azoknak Pesten, akik azt szajkózzák, hogy Orbán elszigetelődik Európában. Hát, nagyon nem úgy tűnik…

 

„Ha az európai államok befogadják a menekülthullámot, akkor az egyik líbiai miniszter figyelmeztetése szerint is terrorista sejtek lesznek köztük, tehát mi a menekültek befogadásával tulajdonképpen nagyon megkönnyítjük az Iszlám Állam dolgát, hogy behatoljon Európába.”

Milos Zeman tegnap újraválasztott cseh elnök ezzel a mondatával zárta ki magát pár éve végleg az európai liberális szalonokból. Nem, mintha valaha is különösebben vágyott volna oda. Talán csak „nagypolitikai” pályája elején, 1998-2002 között, amikor miniszterelnökként készítette elő az uniós csatlakozást. Illúziói azonban a belépés után gyorsan elmúltak.

Mint ahogy szakított a szociáldemokrata párttal is. Nyilván voltak személyes okok is, de a lényeg az volt, hogy a „demokratikus szocialisták” kiszolgáltatják és kiárusítják hazáját a Nyugatnak. Az egyszerű cseh embereket viszont semmibe veszik, nekik csak az antifasiszta szólamok, a soha végre nem hajtandó szociális ígéretek jutnak.

„A nép jelöltje”. Ami a csehek szívén, az az ő száján. Zeman ennek a mottónak jegyében nyerte meg 2013-ban az első közvetlen cseh elnökválasztást – korábban a parlament döntött az államfőről. Ellenfele az unió kedvence, a liberális gróf, Karel Schwarzenberg volt. Küzdelmük olyan volt, mint a Rumcájsz kalandjai című legendás rajzfilmben. S – mint a mesében – a valóságban is az agyafúrt cseh kisember diadalmaskodott a „nagyhatalmú jicíni gróffal” szemben.

Most Jirí Drahos, a Cseh Tudományos Akadémia eddigi elnöke volt az ellenfél. Az egész píszí világ felsorakozott mögötte, a pesti libbal média is új kedvencre lelt a Brüsszel-barát professzorban. Az index.hu egyenesen arról cikkezett, hogy „sohasem látott tétje” lesz az elnökválasztásnak.

Összecsap a „civilizál Nyugat” a „barbár Kelettel”. A moccacinót eltartott kisujjal ivó „liberális értelmiségi” a Becherovkát korsó sörökkel kísérő cseh „egyszerű emberrel”. A szuvidált tengeri alga az ecetes virslivel és knédlivel.

Hát összecsapott. Drahos egyedül Prágában tudott jelentősebb előnyre szert tenni, a vidék a nép fiára szavazott.

Milos Zeman győzelme kiadós pofon Brüsszelnek. Jóval nagyobb, mint amilyen öt évvel ezelőtti sikere volt. Ugyanis a tavalyi parlamenti választásokat is egy EU-szkeptikus politikus, Andrej Babis nyerte. Az Elégedetlen Polgárok Mozgalmának ugyan egyedül nincs többsége az országgyűlésben, az első bizalmatlansági szavazást is elbukták. Most azonban az elnökkel a háta mögött reális esélye van a kormányalakításnak.

A magyarországi „demokraták” imádnak arról beszélni, hogy Orbán Viktor el van szigetelve az Európai Unióban, a visegrádi együttműködés meg csak píár. Hát az elszigetelődésről már az osztrák választás után is komikus volt hallani, Zeman és Babis sikere pedig a mostaninál is szorosabbá teszi a V4-es együttműködést. Alternatívát kínál más uniós államoknak is Brüsszel bürokratáival, a német-francia diktátumtengellyel szemben.

Szóval, liberális véleményvezérek, lehet kezdeni sopánkodni, bánatot fűbe és alkoholba fojtani. Csak, ha kérhetem, ne Becherovkába! Az egy tisztességes, nemzeti ital. Még megfeküdné az europer gyomrot…

.

Fotó: blesk.cz

 

(forrás:matete.pestisracok.hu)

TILTAKOZÁS – Elutasítjuk az ENSZ migránscsomagját

“Ez a mi földünk, aki mecseteket akar építeni, az menjen Szaúd-Arábiába” – Nézze meg Geert Wilders budapesti előadását!