in , ,

Teljes káosz Franciaországban! – A francia belügyminiszter megígérte, hogy felszámolják a párizsi migránstáborokat

Elhiszi ezt még valaki?

Gérard Collomb francia belügyminiszter szerdán megígérte, hogy rövid időn belül felszámolják Párizsban a több mint 2300 migráns lakta sátortáborokat az emberek biztonsága érdekében.

Fotó: AFP

A francia fővárosban két nagy táborhely alakult ki az elmúlt hónapokban, az egyik a Szent Márton-csatorna partján, ahol mintegy hatszáz, elsősorban afgán és elefántcsontparti migráns táborozik, míg a párizsi körgyűrű tövében közel 1500, afrikai országokból, Szudánból, Eritreából, Guineából érkezett bevándorló vert tábort.

A helyzet azután lett tragikus, hogy a kormányzat és a szocialista városvezetés között hetek óta vita folyik arról, hogy kinek a hatáskörébe tartozik a táborozók ellátása. A belügyminisztérium arra szólította fel a várost, hogy tegye meg a szükséges jogi lépéseket a táborok felszámolásának kezdeményezésére, ez esetben a rendőrség el tud járni.

Fotó: AFP

A szélsőségesen migránsbarát főpolgármester, Anne Hidalgo válaszában ezt elutasította és arra emlékeztetett, hogy a 2015-ös menekültválság kezdete óta több mint harminc táborkiürítést rendelt el a prefektúra Párizsban anélkül, hogy a városvezetés feljelentést tett volna.

Gérard Collomb belügyminiszter kiemelte, tudomásul veszi, hogy a város nem hajlandó a közterületek kiürítését kérni, amit sajnál, ezért a belügyminisztérium kérte fel a párizsi prefektúrát, hogy hajtsa végre a táborok felszámolását az ott lakók hatósági ellenőrzésével és biztonságba helyezésével.

Fotó: AFP

A sátortáborok mára humanitárius veszélyeket jelentenek és nem elviselhetők a párizsiak számára. A felszámoláshoz a párizsi önkormányzat szerepe elengedhetetlen, mert amennyiben a kiürítést követően a sátortáborok újjáépülnek, ennek a 35. akciónak nem lesz értelme”

– közölte Collomb, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy Franciaországban a menedékkérelmek negyven százalékát a párizsi régióban nyújtják be, miközben a befogadóhelyek alig két százaléka található a fővárosban.

Fotó: AFP

Az elmúlt évek kiürítéseit követően a táborlakókat a Párizs körüli településeken vagy más megyékben osztották szét. A kiürítést követően azokat az embereket, akik nem jogosultak menekültstátuszra, a hatóságok ki fogják toloncolni az országból”

– fogalmazott a belügyi tárca vezetője.

A sátortáborokban élő migránsok nagy részének a menedékkérelmét már elutasították egy másik uniós országban, így nem valószínű, hogy Franciaország befogadná őket.

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

Hülye ellenzék – Kizárták az LMP-ből SalleR Benedeket – Hadházy viszont megúszta

EZ DURVA! – Tusup törölte Katinka Facebook oldalát – Odalett félmillió követő!