in ,

Hülye ellenzék – Kizárták az LMP-ből SalleR Benedeket – Hadházy viszont megúszta

A PestiSrácok.hu úgy értesült, hogy az LMP fegyelmi bizottsága kizárta a pártból Sallai R. Benedek volt országgyűlési képviselőt

A PestiSrácok.hu úgy értesült, hogy az LMP fegyelmi bizottsága kizárta a pártból Sallai R. Benedek volt országgyűlési képviselőt, amiért közrehatására Hadházy Ákos fölborult a székével. Sallai portálunknak elmondta: hivatalos értesítést még nem kapott, de egy tagtársától ő is úgy tudja, hogy ez a döntés született.

Eközben a hvg.hu azt írta: ugyanez a fegyelmi bizottság Hadházyt két évig eltiltotta a párttisztségek viselésétől.

 

Az LMP fegyelmi bizottsága csütörtökön első fokon, nem jogerősen kizárta a pártból Sallai R. Benedeket – tudta meg a PestiSrácok.hu párton belüli forrásból. Ennek előzménye, hogy Sallai a választás utáni napokban Hadházy Ákos fegyelmi tárgyalásán nekitámadt a társelnöknek, aki székestül fölborult, és mentővel vitték el a helyszínről.

  • Fölhívtuk telefonon Sallai R. Benedeket, aki elmondta: hivatalosan még nem tájékoztatták a kizárásról, de egyik tagtársától ő is úgy hallotta, hogy ez a döntés született. Kérdésünkre, fellebbez-e, ha valóban kizárták, igennel válaszolt, hozzátéve, küzdeni fog tovább. Egyúttal emlékeztetett: már az eset után elismerte, hibázott, elfogadhatatlanul viselkedett, és nyilvánosan bocsánatot kért. Ugyanakkor azt is elfogadhatatlannak tartja, ahogyan Hadházy Ákos viselkedett, ahogyan össze-vissza hazudozott, és szerinte ennek is kéne, hogy következménye legyen – emelte ki Sallai R. Benedek.

Emlékezetes, a Sallai–Hadházy-affér után a párt akkor rövid közleményében azt írta, „az LMP az erőszak minden formájával szemben a zéró tolerancia elvét vallja. Ezért a mai napon történt eseményeket követően azonnal megkezdődött a párton kívüli jogi és a párton belüli fegyelmi eljárás Sallai R. Benedekkel szemben.”

Az incidens után Sallai azt mondta: nem ütötte meg Hadházyt, aki eljátszotta a hattyú halálát, hogy kibújjon a felelősségre vonás alól. (Hadházy ellen azért indult etikai eljárás, mert a párt vezető testületeinek határozatai ellenére tárgyalt az MSZP-Párbeszéd szövetséggel az együttműködésről, visszalépésekről.) Hadházy úgy emlékezett az afférra, hogy éppen ő beszélt, amikor Sallai hirtelen nekirontott, meg akarta ütni, de többen lefogták, ám még így is sikerült a székével együtt fellöknie őt. Hadházy fegyelmi tárgyalása a történtek miatt „félbeszakadt”.

LMP-s forrásaink szerint a vasárnapi LMP-tisztújító kongresszus egyik legfontosabb döntése lesz, kik kerülnek a fegyelmi testületek élére, hiszen rajtuk múlik, lesz-e valódi következménye annak, hogy Hadházyék a választás előtt – a párt kongresszusi határozataival szembemenve – tárgyaltak az ellenzékkel a visszaléptetésekről.

Hadházy Ákos örülhet; fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

HADHÁZY MEGÚSZTA KIZÁRÁS NÉLKÜL

Eközben a hvg.hu csütörtökön azt írta: az LMP fegyelmi bizottsága két évre eltiltotta Hadházyt mindenféle párttisztség viselésétől. A volt társelnök telefonon megerősítette a hírt, majd hozzátette, fellebbezett.

A határozat kommunista szellemisége miatt kértem, hogy súlyosbítsák négy évre a büntetésemet

– viccelődött a székestül fölborított politikus. Arra a kérdésre, ezek után is marad-e a pártban és a parlamentben, azt mondta, igen, csinálja ugyanazt a munkát, mint eddig, folytatja a korrupcióinfókat például, de bővebben nem kommentálta a döntést és a jövőjét érintő kérdéseket.

  • A PestiSrácok.hu-nak Sallai R. Benedek ennek kapcsán úgy nyilatkozott: egy LMP-s tagtársa már jelezte neki, hogy kilép a pártból, amiért Hadházyt – az ellenzéki koordinált visszaléptetésekről folytatott, párthatározat-ellenes tárgyalásai dacára – nem zárták ki.

Az LMP közben fegyelmit indított azon képviselőjelöltek ellen is, akik áprilisban visszaléptek más ellenzéki párt jelöltje javára, rövidesen az ő ügyükben is döntés várható.

Vezető kép: Facebook
(Pilhál Tamás, pestisracok.hu)

 

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Bréking: Észak-Korea lerombolta atomlétesítményét Mi történik itt?

Teljes káosz Franciaországban! – A francia belügyminiszter megígérte, hogy felszámolják a párizsi migránstáborokat