in ,

Na, ezért kell Paks 2! Ausztriában már az energiaválság miatti esetleges áramkimaradásokra készülnek

Szomszédunkban a sajtó készíti fel a lakosságot

Az osztrák sajtó több hete egy esetleges áramkimaradásra készíti fel a lakosságot az energiaválság miatt – hívta fel a figyelmet az Index egyik olvasója. Emlékeztettek: Nyugat-Európában a világháború óta nem tapasztalt eshetőségekre, fagyoskodásra és sötétségre készíti fel a német lakosságot a helyi katasztrófavédelem. Mint ismert, az Európát sújtó energiaválság miatt Németország szűkös földgázkészletekkel vág neki az idei télnek.

Úgy tűnik nyugati szomszédainknál sem számítanak sok jóra, írják. Hangsúlyozták, hogy az osztrák ORF közszolgálati csatorna tegnap is hosszas riportban elemezte, mi történik, ha például egyhetes áramszünet következik be. Szűk egy hónapja a Kronen Zeitung egy szakértő nyomán például arra figyelmeztetett, hogy az áramszünet bekövetkeztét nem lehet előre jelezni, az azonban bizonyos, hogy

az energiatartalékok sok tekintetben már kimerültek, és a mai alternatívák nem állnak összhangban a fogyasztási szokásokkal.

Néhány nappal később a szövetségi védelmi minisztérium jelentésében „nagyon magasnak” minősítette az áramkimaradás kockázatát Ausztriában. Különösen vészjósló az osztrák mentőszolgálat jelzése, írják, amely szerint áramhiány esetén csak 48 órán át tudnának érdemben működni jelen állás szerint.

Bécsben abban bíznak, írják, hogy egy esetleges áramszünet esetén kvázi szigetként lehetnek ellátva. A Kronen Zeitung akkor arról számolt be, hogy a város számára megoldást jelenthet a simmeringi erőmű.

Válságközpont a föld alatt, válságtáborok

Emlékeztettek: október végén a minisztertanácsban fogadtak el törvényt arról, hogy egy új válságközpontot terveznek létrehozni egy széles körű, hosszan tartó áramszünet esetére. Ennek értelmében négy emelet mélyen a Belügyminisztérium alatt, több mint kétezer négyzetméteren építik fel Ausztria válsághelyzetekre való felkészülésének központját. Az osztrák fegyveres erők vezetésével stratégiai tartalékként válságtáborokat hoznak létre.

Az Index hozzátette: száz hazai rendőrőrsöt önellátó, villamos energiát termelő fotovoltaikus rendszerrel szerelnek fel annak érdekében, hogy egy esetleges áramszünet esetén is működőképesek maradjanak. A lépésben a környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vették. Karl Nehammer belügyminiszter magyarázata szerint az áramszünettel kapcsolatban az elővigyázatosság a legfontosabb tényező. A napenergia használata lehetővé teszi, hogy a rendőrség hosszabb ideig működőképes maradjon nagyobb áramkimaradás esetén.

A járműparkot illetően tudományos támogatással vizsgálják az alternatív meghajtási formák használatát a rendőrség területén, valamint az ezzel összefüggő speciális követelményeket, írják. Az osztrák hadsereg is közzétett egy videót, amelyben a fegyveres erők segítségnyújtási misszióban nyújtott szolgáltatásai mellett egyebek között olyan

elővigyázatossági és védelmi intézkedéseket mutat be, amelyekre érdemes felkészülniük a magánszemélynek.

A szövetségi hadsereg egyébként óriásplakátokon is figyelmeztet a közelgő veszélyre.

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Ez van a háttérben: a Városháza eladásának ügyével akarja a DK eltakarítani Kamu Gerit Budapest éléről

Tarlós is rendesen kiakadt – Reagált a Városháza tervezett eladásáról: nem is tudom, hogyan juthat valakinek eszébe ilyesmi