in , , ,

TÁMADNAK – Brüsszelnek nagyon nincs ínyére, hogy Magyarország nem akar bevándorlóország lenni

Újabb kötelezettségszegési eljárás indulhat csütörtökön Magyarország ellen.

Szerdán uniós tisztségviselők arról számoltak be, hogy csütörtökön az Európai Bizottság (EB) újabb kötelezettségszegési eljárást indíthat Magyarország ellen – az Országgyűlés által pár hete, nagy többséggel elfogadott bevándorlásellenes törvénycsomag, a Stop Soros miatt. A magyar kormány ma egy hivatalos felszólító levelet kaphat, és elvileg ezzel megindul az eljárás.

A nemzeti kormányoknak ilyenkor egy vagy két hónapjuk van arra, hogy reagáljanak az EB kifogásaira. Ha az adott ország úgy dönt, hogy nem válaszol az EB aggályaira, akkor az EB dönthet úgy, hogy a jogsértési eljárás következő lépéseként úgynevezett indoklással ellátott véleményt az adott kormánynak, ezután pedig – szükség esetén – az Európai Bíróság elé is vihetik az ügyet.

Stop Soros törvénycsomag kapcsán bekerült a magyar alkotmányba, hogy az állam alapvető kötelessége az ország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme, illetve az is rögzült, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be. De az Országgyűlés arról is döntött, hogy büntethetővé teszi az illegális bevándorlás elősegítését és szervezését. Ezek egyértelműen kiváltották a Soros-hálózat és az azzal szoros kapcsolatban lévő brüsszeli migránssimogatók ellenszenvét. Mint ismert, korábban a Velencei Bizottság is kételyeket fogalmazott meg a Stop Soros kapcsán, de az Európa Tanács és az ENSZ is véleményezte a törvénycsomagot, most pedig Brüsszelben fajult addig a helyzet, hogy az EB kész kötelezettségszegési eljárást indítani.

Brüsszel már megint Sorost védi, és nem először próbál nyomást gyakorolni hazánkra a Soros-hálózat érdekében. Ez is jelzi, hogy a brüsszeli testület erősen a Soros-hálózat befolyása alatt áll”

– reagált a szerdai sajtóértesülésekre Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője.

Mi kitartunk amellett, hogy nem leszünk bevándorlóország, és nem tudjuk elfogadni, ha valaki nyíltan, a magyar és az uniós törvények kijátszására buzdítja a migránsokat”

– tett hozzá a politikus.

Bajkai István – a parlament igazságügyi bizottságának kormánypárti tagja – a módosítások parlamenti elfogadása után pedig úgy fogalmazott: Soros György és emberei változatlanul arra törekednek, hogy lejárassák Magyarországot, nemzetközi fórumokon is fellépjenek ellene.

(forrás: Nagy Gábor, 888.hu)

HOPPÁ! – Holland külügyminiszter: nem léteznek békés, multikulturális társadalmak

Orbán Izraelben: minden nemzetnek joga van a biztonsághoz