in ,

HOPPÁ! – Holland külügyminiszter: nem léteznek békés, multikulturális társadalmak

Egy kiszivárgott videófelvételen beszél arról a holland külügyminiszter, Stef Blok, hogy békés multikulturális társadalmak sehol nincsenek a világon

Egy kiszivárgott videófelvételen beszél arról a holland külügyminiszter, Stef Blok, hogy békés multikulturális társadalmak sehol nincsenek a világon, és az Európai Unió migránskvótáját is kritikával illette.

 

A felvételek egy nyolcvan fős közönségből álló privát megbeszélésen születtek, és miután kiszivárogtak, futótűzként terjedtek a holland médiában. A Szabadság és Demokrácia (VVD) politikusa a következőket mondja a megbeszélésen:

Megkérdeztem erről már a minisztériumomat, de itt is felteszem a kérdést. Mondjanak egy példát egy olyan multietnikus vagy multikulturális társadalomról, ahol az őshonos lakosság még mindig él, és békésen élnek egymás mellett a felek. Én egy ilyet sem ismerek.”

A miniszter azzal folytatja, hogy „nagyon jó időtöltés vasárnap meglátogatni a török péket, ha egy jól szituált részén lakunk a városnak”, de rögtön érezhetővé válnak az együttélés mellékhatásai, ha migránsok lakta városrészekben élünk. Figyelmeztetett: egy társadalom elviselhet sok mindent, de „vannak határok, amiket könnyen átfeszíthetünk.”

A politikus kérdésére egyébként valaki a közönségből Suriname országot hozta példaként.

Hivatalos nevén Suriname Köztársaság az ország neve, amely Dél-Amerika északi részén található. Egykor Holland Guyana volt a neve, először az angolok gyarmatosították, de rövidesen holland fennhatóság alá került a terület. Etnikai megoszlása rendkívül tarka: indonézek, indiánok, kínai és indiai ültetvénymunkások utódai, afrikai feketék, kreolok, hollandok leszármazottjai alkotják népességét.

Stef Blok erre azt válaszolta, hogy a holland kolónia „egy bukott állam”, ami javarészt az etnikai csoportok közti megosztottságnak köszönhető.

Más Szingapúrt mondta példának. Blok ezzel valamilyen szinten egyetértett, ugyanakkor leszögezte: Szingapúr nagyon óvatosan válogatja meg, kiket enged be az ország területére.

A miniszter egyébként kitért az Európai Unió kvótájára is, amelynek keretén belül szétosztanák a migránsokat az unió tagországai között. Szerinte ezt nem lehet megszervezni, főleg amiatt az idegengyűlölet miatt, ami állítólag Kelet-Európában uralkodik.

Sétáljanak csak végig egy prágai vagy varsói utcán. Nincsenek színesbőrűek. Hetek alatt eltűnnek, mert púposra verik őket. Nekik nincs életük ezeken a helyeken”

– mondta Blok. Itt valószínűleg egyébként elég erősen bedőlt a nyugati mainstream sajtó uszításának, ugyanis sem Prágában, sem Varsóban nem uralkodik lincshangulat.

Azt ugyanakkor leszögezi, hogy a migránskvótát a kelet-európaiak ellenállás miatt soha nem fogja tudni nyélbe ütni az európai elit.

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

HOPPÁ! – Soros-szervezet akarta megtorpedózni Orbán Viktor izraeli látogatását

TÁMADNAK – Brüsszelnek nagyon nincs ínyére, hogy Magyarország nem akar bevándorlóország lenni