in , , ,

Szijjártó akcióba lendült! A magyar külügyminisztérium bekérette az ukrán nagykövetet

Szuverenitásunk megsértésének tartjuk, hogy Ukrajna meg akarja akadályozni Magyarország biztonságos gázellátását

 

Szuverenitásunk megsértésének tartjuk, hogy Ukrajna meg akarja akadályozni Magyarország biztonságos gázellátását, ezt kikérjük magunknak, és az ukrán nagykövetet keddre bekérettük a Külgazdasági és Külügyminisztériumba – közölte Szijjártó Péter, a tárca vezetője közösségi oldalán.

Szijjártó Péter bejegyzésében emlékeztetett arra, hogy HÉTFŐN ALÁÍRTÁK A MAGYARORSZÁG GÁZELLÁTÁSÁT A KÖVETKEZŐ TIZENÖT ÉVRE GARANTÁLÓ SZERZŐDÉST A GAZPROMMAL. Ez nagy siker, mert egyrészt a mai bizonytalan világban mindennek, ami kiszámíthatóságot biztosít, nagy értéke van, másrészt pedig olyan árformulában állapodtunk meg, mely biztosítja a rezsicsökkentés eredményeinek hosszútávú fenntartását – jegyezte meg a miniszter.

 

Szijjártó Péter azt írta, hogy MÉLYSÉGESEN FELHÁBORÍTJA VISZONT AZ UKRÁN KORMÁNYNAK AZ A DÖNTÉSE, HOGY AZ EURÓPAI BIZOTTSÁGNÁL TÁMADJÁK MEG A SZERZŐDÉST. 

A miniszter világossá tette bejegyzésében, hogy az ukránoknak semmi közük ahhoz, hogy mi kivel, miről állapodunk meg. Szuverenitásunk és nemzetbiztonsági érdekeink súlyos megsértésének tartjuk, hogy meg akarják akadályozni hazánk biztonságos gázellátását, a magyar emberek otthonainak fűtését és az ipar működtetését – tette hozzá.

Szijjártó Péter szerint az ukrán fél lépése barátságtalan, a sok támogatás után – mint a lélegeztető gépek, egészségügyi felszerelések, katonák ápolása, gyerekek üdültetése, beruházások finanszírozása -, amit Ukrajna eddig Magyarországtól kapott.
A szuverenitásunk megsértésére tett kísérletet kikérjük magunknak, az ukrán nagykövetet mára a külügyminisztériumba bekérettük – írta Facebook-oldalán a külügyi tárca vezetője.

 

 

(origo.hu)

 

Add tovább!

Itt a veszély! Fekete-Győr András Gyurcsányhoz hasonlóan tömegesen zárna be iskolákat

Brutális káosz Budapesten – Feltorlódó buszok, összepréselődő tömegek a buszmegállókban – nem lehet felférni az M3-as metrópótlóra