in

Brutális káosz Budapesten – Feltorlódó buszok, összepréselődő tömegek a buszmegállókban – nem lehet felférni az M3-as metrópótlóra

Általános budapesti probléma az M3-as metrópótlón reggelente feltorlódó tömeg

Általános budapesti probléma az M3-as metrópótlón reggelente feltorlódó tömeg. A buszokra gyakran nem fér fel az ember, sokszor három, vagy több buszt is meg kell várni, mire valamelyikre fel lehet szállni – írta meg a Metropol.

A Lehel téren és a Nyugati pályaudvarnál is gyakran nagyon nagy a tömeg, de rögtön feltűnt, hogy a buszok elég hektikusan jönnek. Előfordul, hogy akár három busz is érkezik egyszerre, de néha 10 percig egy sem jön.

ILYENKOR PILLANATOK ALATT ÓRIÁSI TÖMEG ZSÚFOLÓDOTT ÖSSZE A MEGÁLLÓBAN, AZ UTASOK TÜLEKEDNEK A FELSZÁLLÁSÉRT, A BUSZOK PEDIG KÉPTELENEK KOORDINÁLTAN KISZOLGÁLNI A RÁJUK VÁRÓ TÖMEGET. 

 

A legdurvább állapotok reggel 7 és 8 óra között vannak, meg délután, amikor mindenki jön haza a munkából, ilyenkor lehetetlen felférni a buszra – mondta az egyik utas.

Naponta 500 ezer utast szolgál ki az M3-as metróvonal, ennek pótlása indokolttá tenné a percenkénti buszindulást, de a budapesti közlekedési káoszban feltorlódó pótlóbuszok nem tudják kiszolgálni az M3-as vonalán közlekedőket.

Várhatóan másfél évig marad ez a helyzet

A hármas metró vonalát 2017-ben kezdték el felújítani.

A felújítás első szakasza Újpest-központ és a Dózsa György út között zajlott, majd 2019-től elkezdték a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispesti szakasz renoválását.

Jelenleg a Nyugati pályaudvartól a Klinikákig tartanak a munkálatok, ami a 3-as metró legforgalmasabb szakasza.

BÁR AZ EREDETI TERVEK MÉG 2022 VÉGÉRE ÍGÉRTÉK A FELÚJÍTOTT RÉSZ ÁTADÁSÁT, AZONBAN A BKK JELENLEGI INFORMÁCIÓI SZERINT EZ ELCSÚSZIK VALAMIKOR 2023 ELSŐ NEGYEDÉVÉRE. 

Nem enyhül a nyár eleje tartó közlekedési káosz a városban

Karácsony Gergely mindent egyszerre zárt le a fővárosban, és hónapok óta nem enyhül a közlekedési káosz: az autók továbbra is gyakran másfél-két órát vesztegelnek a gigadugókban.

A megállókban várakozó tömegeken és a buszos közlekedés akadozásán már senki sem lepődik meg Budapesten, lassan ezek a pillanatok a mindennapi élet részévé válnak.

(origo.hu)

 

Add tovább!

Szijjártó akcióba lendült! A magyar külügyminisztérium bekérette az ukrán nagykövetet

Puzsér beszólt: jelzem, hogy ha Tóth Csaba bűnös, akkor Karácsony Gergely nyakig [email protected]