in

Századvég: nincs kormányváltó hangulat – mélyponton az ellenzék

SZÁZADVÉG: NINCS KORMÁNYVÁLTÓ HANGULAT

A Századvég friss felmérése szerint a biztos szavazók többsége azzal lenne elégedett, ha az Orbán-kormány folytatná a kormányzást az áprilisi választásokat követően, és nem egy ellenzéki koalíciós kormány alakulna.

A Századvég Alapítvány pártpreferencia-mérései során rendszeresen vizsgálja a pártok aktuális támogatottságát. Legfrissebb kutatásukban ezúttal annak jártak utána, hogy a biztos szavazók milyen összetételű kormányzatot látnának szívesen a tavaszi parlamenti választásokat követően.

Az eredmények arról tanúskodnak, hogy nincs kormányváltó hangulat Magyarországon bő két hónappal a választások előtt. A megkérdezett biztos szavazók többsége (53 százalék) annak örülne leginkább, ha az Orbán Viktor által vezetett kormány folytatná a kormányzást 2018 tavasza után.

Egy ellenzéki koalíciós kormány a Jobbikkal, az LMP-vel, az MSZP-vel, a DK-val és a kisebb pártokkal (Együtt, Momentum, PM stb.) szintén egy lehetséges alternatív forgatókönyv április utánra.

Fotó: Századvég

Egy ilyen koalíciós kormányt a válaszadók 34 százaléka látna szívesen a választások után, 10 százaléka azonban egyik kimenetelnek sem örülne.

A magukat jobboldalinak vallók 87 százaléka támogatja egy újabb Orbán-kormány megalakulását, és a politikai hovatartozásukban bizonytalanok relatív többsége (44 százalék) is inkább a folytatásra szavaz.

A baloldaliak 81 százaléka üdvözölne egy ellenzéki koalíciós kormányt, míg a magukat középen állónak vallók 43 százaléka.

A biztos szavazók mellett a teljes népesség relatív többsége (49 százalék) is amellett van, hogy az Orbán-kormány folytassa a kormányzást.

34 százalék egy ellenzéki koalíciós kormányt szeretne, 13 százalék egyiknek sem örülne, 4 százalék nem tudott vagy nem akart válaszolni a kérdésre – derül ki a Századvég Alapítvány legfrissebb kutatásából.

A Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatását 2018. január 23–31. között végezte, amelynek során 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személyt kérdezett meg. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,1 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna.

(forrás:magyaridok.hu)

Szopóágon a 8 elemis – Történelmi mélyponton Schulz és a szocdemek

Troll: Göncz Árpád a rendszerváltás árulója, az egyik legkártékonyabb magyar politikus volt (Videóval!)