in ,

Szanyi Kapitány elszabadult! Nagy a baj: már saját pártelnöke is elhatárolódott Szanyitól és október 23-ás posztjától

Már saját pártja is elhatárolódott Szanyi Tibortól, aki meglehetősen megosztó posztban emlékezett meg 1956-ra a Facebookon.

Népek Európája - Szociális Európát és Szociális Magyarországot címmel összbaloldali "Elég volt!" fesztivál a Transform! Hálózat magyar tagozata szervezésében. A rendezvény pódiumbeszélgetésein részt vesz többek között Tamás Gáspár Miklós, Hegyi Gyula, Szigeti Péter, Scheiring Gábor, Istvánffy András, Szöllősi Istvánné és Vajnai Attila. (A rendezvényen több párt is sátrat állít - MSZP, MMP2006, MSZDP, PM), a programokon részt vesz több szocialista politikus is. 13.45-kor sajtótájékoztatót tart Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja, országgyűlési képviselő Orbánék referenciái címmel (a Műcsarnok és a Homokóra között, az MSZP-sátor előtt) (Tóth Imre Miklós, az Éhségmenet szervezője egy új kezdeményezéssel lép a nyilvánosság elé.) (Részletes program: http://www.magyardiplo.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1255)

Mint megírtuk, Szanyi az akasztott, megkínzott, halott képével és a hozzá idézőjelbe tett ‘Ünnephez’ közeledve szavakkal tett közzé posztot az 1956-os forradalom emléknapja előtti napon, vasárnap. Az várható volt, hogy a Fidesz lecsapja a magas labdát a szocialista EP képviselő félreérthető posztja után. Így is lett, Gulyás Gergely kemény hangú közleményben húzta le Szanyi közösségi médiás mai szereplését.

Most azonban úgy tűnik, saját pártja is kihátrál Szanyi Tibor mögül. Legalábbis a HírTv szerint Molnár Gyula pártelnök azt mondta, hogy az MSZP ’56-ról foglalt álláspontja a szombaton kiadott közleményükben olvasható, és teljes mértékben elítéli az EP-képviselő által megosztott tartalmat.

„Én feladtam azt, hogy minden egyes párttagot egyenként próbáljak meg rendreutasítani, ha bármely testület kezdeményezi, én meg fogom szavazni az ezzel kapcsolatos retorziókat. Én magam ezzel nem foglalkozom, úgy az ilyen típusú magánakciókkal sem fogok a következő hónapokban foglalkozni. Van egy fontosabb célunk, ez pedig a választás” – jelentette ki a pártelnök a HírTV szerint.

Közben Szanyi Tibor elkezdett a posztja alatt vitázni a kommentelőkkel, sokaknak ugyanis szintén nem ez ugrik be az 56-os megemlékezésről:

Aztán a képviselő még tovább ment, egy személyes posztban válaszolt a 444.hu-nak, akik szintén említést tettek a megosztó posztjáról. Szanyi ebben elmondja, mit nem ünnepel az ’56-os emléknapon:

(blikk.hu)

A magyar egészségügyet Auschwitzező Náray Tamás már Facebook oldalán magyarázkodik

Kunhalmi Ági két füves cigi között, a magyar kormány és a sztálinizmus közé egyenlőségjelet tett (videó)