in , ,

Sulyok Tamást kóstolgatta a fotón látható nyomi alkotmányjogász – Bognár Zsolt tette helyre a csávót

Bognár Zsolt írása

 

 

Mindenekelőtt elnézést kérek Dr Bubótól. A címbeli hasonlításom ,,végtelen színessége” rá vonatkozik és nem írásomnak a színskálán nehezen beazonosítható árnyalattal rendelkező, de ha választanom kell, akkor határozottan a sötét legsötétebb árnyalatához közelítő alanyára, Szentpéteri Nagy Richardra.

Ez a közismerten ellenzéki okostojás, amolyan szürkébbnél is szürkébb eminenciásaként a baloldal értelmiségi holdudvarának, eddig csak érdektelen és általános elégedetlenkedéseinek adott hangot megszólalásaiban. A Hírklikken közölt legújabb csatorna-cunamival felérő irományával viszont túllépett minden határt. A kormányoldal köztársasági elnök jelöltjét Sulyok Tamást, aki jelenleg még az Alkotmánybíróság elnöke is, olyan penetráns stílusban és prejudikáló állításokkal próbálta meg személyében karakter gyilkolni még a megválasztása előtt, hogy egész egyszerűen fáj olvasni ennek a hosszúnevű senkiházinak minden egyes sorát. Legalább a jogásszakma egyetemes presztízsére lett volna tekintettel, de nem, Szentpéteri olyan dózisát produkálta egy szakma képviselőjének a lejáratására, ami megengedhetetlen és párját ritkítja. Ha valami, akkor ez a viselkedés valóban az ,,írástudók árulásának” a kategóriája.
Nevezzük nevén a gyereket, önös, kisstílű irigység, óvodás vagdalkozás, felnőtt emberhez méltatlan hebehurgyaság, jellem defekt, szellemi totálkár.

 

De nézzük sorjában Szentpéteri kijelentéseit:
1.,,Sulyokkal a legkisebb kockázatot vállalja Orbán, hiszen ő nem egy különös karakter, nem nő, nem fiatal, egész életében nem csinált olyat, amire olyan nagyon büszke lehetne, amiért fel lehetne rá nézni, ami különössé tenné a személyét. Ugyanakkor olyat sem csinált, amit szégyellni kellene. Egy szó, mint száz, úgy szürke, ahogy kell, ennél szürkébb már nem is lehetne”
2. ,,Sulyok Tamástól semmit nem várhatunk, de azt a semmit hozni fogja.”
3. ,,Ráadásul Sulyok még az AB-ben sem csinált semmi kiemelkedőt.”
4. ,,Sulyok csinálja majd, amit kell, megnyitja a kertészeti kiállítást, elvágja a szalagot az oktatási szárny megnyitásánál, többé kevésbé jól elmondja a jól megírt, ámde semmitmondó beszédet, s mindig ott lesz, ahol lennie kell.”
5. „Szerintem a Fidesz lassan már kezdi mérni ezt is, mérlegelendő, hogy – miként Hitler átvette a vezér és a kancellár szerepét –, esetleg Orbán is átvehetné a miniszterelnöki mellett az államfői tisztet is.”

Anti-laudációval felérő epeömlése ennyi ennek a ,, dőltömre Tökmag Jankók lesnek” reklám-casting győztes alkotmányjogásznak.
Akkor most szép sorjában!

Annyiban valóban nem egy különös karakter Sulyok Tamás, hogy ezzel a névvel, minő véletlen, de nem nő, ahogy Szentpéteri ,,III.Richard” fogalmaz. Feltehetően nagyobb izgalomba jönne, ha Sulyok Tamás neve ellenére mégis nő lenne és úgy jelölték volna az elnöki pozícióra. Honnan veszi a bátorságot magának ez a fejlődésében vélhetően megrekedt ítész, hogy szinte mint apa-gyerek viszonyban véleményezzen egy 67 éves jogászt, aki az egyik legmagasabb közjogi pozíció kinevezettje, azaz az AB jelenlegi elnöke?

Sulyok Tamásnak egyáltalán nem azt kell hoznia, amit Szentpéteri elvárna tőle.
Szentpéteri mondatai valóban egyenértékűek a semmivel, ő ezt a semmit tényleg kiválóan hozza, de a semmivel már ne is haragudjon nincsen teendő és mérlegelni való, mert a semmiből soha nem lesz valami.
A kertészeti kiállítások megnyitásán való szentpéteris gúnyolódásról meg az jut eszembe, hogy én helyét érzem annak, ha a leendő köztársasági elnök adott eseteben a különböző GYÖKEREKRŐL említést tesz. Megérdemlik, ha említve vannak, mondjuk a kertészeti kiállítások megnyitóján, ugye Szentpéteri?
A legalja Szentpéteri gondolatfűzésének, hogy a riport végére eljut Hitlerig, hátha a vele való párhuzam állítása tovább szennyezheti Orbán Viktort.
Ki kell ábrándítsam az alkotmányjogászként nevezett kesergőt. Minden egyes szava kontraproduktív. Annak szégyenével meg számoljon el önmagában, ha képes rá, hogy Sulyok Tamást olyan módon minősítgetett a nyilvánosság előtt, ahogyan fentebb idéztem.

Végezetül Laár Andrást hívom segítségül, aki akár Szentpéteriről is írhatta volna kifejező örökbecsűjét, íme:
,,Szóval a semmi van? Normális? A semmi az nem van, hanem nincs. Há’ mert, hogyha semmi van, az pont, hogy nincs semmi. Na, de meg, ha a semmi nincs, az meg már valami, az meg már nem semmi.”

Szentpéteri úr! Keresse meg magát az előbbi idézetben. Ha segíthetek, annak ön a leglényege és szégyellje magát. Ez utóbbi, na az lenne valami!

Bognár Zsolt /Parabolha/

 

 
 

Kérjük a segítségedet!

Példátlan politikai ítélet a magyar bíróságon – Wittinghoff videója miatt a mindenszo.hu-nak több, mint 4 millió forintot kell fizetnie sérelemdíjként! Az ítélet jogerős!

Portálunk szerkesztői bérből és fizetésből élnek, azok pedig nem akkora összegek, hogy több, mint 4 millió forintot ki tudjunk fizetni. Nem tudunk, nincs ennyi pénzünk, sem megtakarításunk, azonban lakásunk van, amit Wittinghoff és a politikai ítélet miatt elárvereznek a fejünk felöl: kvázi a bíróság kitesz minket az utcára.

 

Csak pár napunk van összegyűjteni valami csoda folytán ezt a 4 millió forintot, megadjuk a számlaszámunkat, ahova várjuk az esetleges támogatásokat, hátha mégis maradt még valami remény….

Számlaszám:

Erste bank

11600006-00000000-43559002

Bognár Zsolt Feri értékelhetetlen parlamenti felszólalásáról – „Ferenc testvér mellett közvetlenül a frissen, ropogósan kinevezett Momentum frakcióvezető Bedő Dávid hallgatja átszellemülten a nagy mesélőt”

Bognár Zsolt megsemmisítő írása a Mandiner hungarofób kedvencéről, Farkas Attila Mártonról