in , , ,

SIVALKODÁS INDUL! – Felmondott Soros helytartójának a neje a Kúrián – Ez lehet az ürügy egy újabb támadásra hazánk ellen

A Stop Soros törvény elfogadása előtti napon, kedden váratlanul benyújtotta felmondását Soros György magyarországi „helytartójának”, Majtényi Lászlónak a neje a Kúrián

A Stop Soros törvény elfogadása előtti napon, kedden váratlanul benyújtotta felmondását Soros György magyarországi „helytartójának”, Majtényi Lászlónak a neje a Kúrián – értesült a PestiSrácok.hu a Majtényi családot jól ismerő forrásból. Alapos a gyanú arra, hogy Majtényiné színpadias távozása egy minden eddiginél durvább Magyarország elleni nemzetközi támadás előjátéka lehet, amelyet a bíróságok (állítólagos) függetlenségének (állítólagos) megszűnése miatt indítanának. A koreográfia pedig az lenne, hogy lám, a „független” bíróságról menekülnek a magasrangú tisztségviselők az orbáni megszállás elől…

Úgy tudjuk, Kárpáti Magdolna e hét kedden, a Stop Soros törvény megszavazása előtti napon mondott föl a Kúria elnökénél, Darák Péternél. Az sem tartotta őt vissza, hogy információink szerint csupán két éve van a nyugdíjkorhatár eléréséig, és időelőtti nyugdíjba vonulásával nagyjából nyolcmillió forintot bukhat: körülbelül ennyi lehet a különbözet kúriai fizetése és a nyugdíja között az elkövetkező két esztendőre számítva. A Majtényi családot jól ismerő forrásunk szerint Kárpáti Magdolna az alaptörvény hetedik módosítására, a Stop Soros törvény elfogadására és a közigazgatási bíróság felállítására való hivatkozással mondott föl. Különösen az utóbbi miatt, mert az szerinte – és a balliberális pártok vádja szerint – sérti a bíróságok „függetlenségét”. Majtényiné fölmondása egy előre megírt, jól megkoreografált színjáték első felvonása lehet, amely egy minden eddiginél brutálisabb, nemzetközi támadást készíthet elő. Ennek a csapásiránya az lenne, hogy Magyarországon a „diktatórikus rezsim” fölszámolta a bíróságok „függetlenségét”. Ez a hazugság pedig újabb alapanyagot jelenthet az Orbán-kormány elleni brüsszeli támadásokhoz, az uniós források régóta áhított megvonásához.

Majtényiné felmondása kapcsán kerestük a Kúriát – amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

TÉNYLEG VESZÉLYBEN A FÜGGETLENSÉG?

Hogy a bíróságok mennyire működnek „függetlenül” az utóbbi időszakban, azzal több írásunkban is foglalkoztunk. Legutóbb például a postapalota-ügyben Gyurcsány egykori miniszterének, Szabó Pálnak a botrányos fölmentésekor. Illetve azt megelőzően a Szilvásy Györgyék elleni „hazaárulási” per kapcsán, mikor is az MSZP-SZDSZ-kormányok titkosszolgálati főembereit a Kúria kimentette a slamasztikából. Ráadásul a fölmentő ítéletet az MSZP egykori alkotmánybíró-jelöltje, Mészár Róza hozta… Hogy miként lehetett a pártpolitikával besározott Mészárra kiszignálni egy ilyen politikailag kényes ügyet, kérdéses. Ám nem ez volt a Kúria legsúlyosabb botránya az elmúlt időszakban. Az elszabadult hajóágyúként működő szervezet néhány hete döbbenetes jogtiprást elkövetve megsemmisített négyezer külhoni szavazatot, elvéve ezzel egy parlamenti mandátumot a Fidesztől. Az Alkotmánybíróság utóbb megállapította: a Kúria döntése törvénytelen volt. Mint fogalmaztak: „Az a bírói ítélet, amely figyelmen kívül hagyja a hatályos jogot, önkényes, fogalmilag nem lehet tisztességes, és nem fér össze a jogállamiság alapelvével.” Mindebből jól látszik: valóban veszélyben van a bíróságok függetlensége – ám nem a kormányzat miatt, hanem a magát a jogszabályok fölé helyező, államon belüli államként működő, a balliberális pártok érdekeit képviselő egyes bírák, egyes bírósági vezetők miatt.

MAJTÉNYINÉ ÉS A POLITIKAI ÜGYEK

Ráadásul Majtényiné személye jelzi, hogy Soros György nemzetközi spekuláns hálózatának csápjai is benyúlnak a bíróságokra – nyilván, ez garantálta eddig is a szervezet példátlan „függetlenségét”. Korábban a Tűzfalcsoport adta hírül, hogy a balliberális pártok köztársaságielnök-jelöltjének, a Soros-pénzből, vállaltan kormánybuktató céllal működő Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnökének, Majtényi Lászlónak a felesége kúriai bíróként akár politikai ügyekben is ítélkezhet. Mint írták: az amerikai tőzsdespekuláns által támogatott Majtényi mögé az egész baloldal beállt a tavaly tavaszi elnökválasztás alkalmával, neje pedig eközben akár választási ügyekre is hatással lehet. Kárpáti Magdolna a legfelsőbb bírói fórum adó-, vámjövedék- és illeték-, valamint a pénzügyi felügyeleti és a választási ügyekben illetékes V. számú közigazgatási tanácsának a tagja. A Magyar Idők szerint korábban szó volt arról, hogy a nyilvánvaló összeférhetetlenség miatt Darák Péter főbíró másik tanácsba osztja be Kárpáti Magdolnát, ám ez az akkori hírek szerint végül nem történt meg.

Majtényi László; forrás: 24.hu

KIVÁLÓ CSALÁDI HÁTTÉR

A PestiSrácok.hu néhány napja tényfeltáró cikkben számolt be Majtényi László rendszerváltás előtti gyanús ténykedéséről, illetve anyja ÁVH-s múltjáról. Mint kollégánk, Mező Gábor fogalmazott:

A Demszky Gábor-féle ELTE-s maoista társasággal kapcsolatos iratokban többször megjegyzik, hogy a csoport tagjainak jelentős részének védettsége, állampárti, állambiztonsági védőhálója van. Közéjük tartozott az a Majtényi László, akinek anyja az ÁVH, majd a BM hadnagya volt, titkos ügykezelő, idősebb korában pedig marxizmus-leninizmust oktatott a BM-ben. Majtényi nevelőapja a Honvédelmi Minisztérium kinevezett polgári alkalmazottja volt, apja pedig rendőrtiszt. Ezek után nem is meglepő, hogy Majtényit jogászhallgató korában a szélsőbaloldali csoporthoz sorolta az állambiztonság, ahogyan az sem, hogy az ELTE elvégzése után rögtön a hadiüzemként védett és kezelt MAHART jogtanácsosa lett. Aztán szépen lépdelt felfelé.

DZSORDZSI BÁCSI LÉLEGEZTETŐGÉPÉN

Majtényi nem annyira távoli múltjával, Soros Györgyhöz fűződő kapcsolódásával is többször foglalkoztunk. (Például ITT.) Mint megírtuk: az Eötvös Károly Intézetet (Ekint) a Soros Alapítvány hozta létre még 2003 januárjában azzal a céllal, hogy a hagyományostól eltérő, újszerű intézményi formát teremtsen a demokratikus magyar közélet formálására. Az Ekint – jogi formáját tekintve nonprofit kft. – tulajdonosa 2009-től az Eötvös Károly Közpolitikai Alapítvány, elnöke pedig Majtényi László lett. A szervezetet működtető alapítvány tisztségviselői között találjuk Radnóti Sándor kuratóriumi elnököt, Bíró Krisztinát és Bárd Petra Dórát. Majtényi – akit a Horn-kormány idején választott meg a parlament MSZP-SZDSZ-es többsége adatvédelmi biztosnak – az Átlátszóhoz több fronton kötődő Mérték Médiaelemző Műhely felügyelőbizottsági tagja is. Az Ekint honlapján lévő közhasznúsági beszámolókból kiderül, hogy a „civilnek” mondott szervezet 2010-ben 19,3 millió forintot kapott George Soroshoz köthető forrásból (miközben az összbevételük 21,8 millió volt). 2011-ben már 39,2 millióhoz jutottak, miközben a Soros-féle Közép-Európa Egyetemmel (CEU) közös projektért további 6 millió forint esett le nekikA 2012-es év 38,9 milliót hozott a konyhára, plusz 8 milliót működési támogatásként kaptak. 2013-ban 7,8, 2015-ben pedig 14,8 millió állt a házhoz Soroséknak köszönhetően, ám a teljes, 2017-ig futó programokra összesen 32 millió forintot kaptak. Emellett a Rockefeller Brothers Foundation is adott 14 milliót egy 2014-16 közötti programra, illetve a Holland Királyság Nagykövetsége 24,4 millióval járult hozzá a „fiatalok felébresztéséhez” állampolgári kötelezettségeik iránt.

Mindez azt jelenti, hogy 2010-től 2017-ig a Majtényi vezette Ekint több mint 145 millió (egészen pontosan 145.441.120) forintot kapott Soros György amerikai pénzügyi machinátor szervezeteitől. 

Vezető kép: demokrata.hu

(forrás: Pilhál Tamás, pestisracok.hu)

Horvátország megalázta Argentínát és továbbjutott a csoportból – Gangxsta Zolee tombolhat. :D

Indulhat a harc: beszólt a Velencei Bizottság a Stop Soros miatt