in

Rendre utasítjuk SOROS-t – A kormány beterjesztette az Országgyűlés elé a Stop Soros törvénycsomagot és a hetedik alkotmánymódosítást is.

A kormány beterjesztette az Országgyűlés elé a Stop Soros törvénycsomagot és a hetedik alkotmánymódosítást is.

A kormány beterjesztette az Országgyűlés elé a Stop Soros törvénycsomagot és a hetedik alkotmánymódosítást is. A Fidesz támogatja a szigorított törvényjavaslatot, különösen azt a részt, amelyik lehetővé teszi, hogy az illegális bevándorlás szervezése bűncselekménynek számítson – erről is beszélt az Echo TV Napi aktuális című műsorában Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Képernyőfotó: echotv.hu

Az előterjesztés szerint a jogellenes bevándorlást segíti, aki szervezett tevékenységet folytat azért, hogy Magyarországon menedékjogi eljárás kezdeményezését tegye lehetővé olyan valakinek, aki nincs üldözésnek kitéve, illetve aki egy Magyarországra jogellenesen belépő vagy itt jogszerűtlenül tartózkodó embernek tartózkodási engedélyt szerez.

A CDU álláspontja szerint akkor, ha Magyarország nem veszi figyelembe a Velencei Bizottság kritikáit és javaslatait a Stop Soros törvényjavaslattal kapcsolatban, nem fogják támogatni, hogy a Fidesz benn maradjon az Európai Néppártban.

Völner Pál erre úgy reagált, „a magyar kormánypártok sem szabják meg a CDU-nak, hogy mit csináljon Németország, hiszen az alkotmányos rendszer, és az uniós jog arról szól, hogy szuverén nemzetállamok, szuverén kérdésekben maguk alkothatnak törvényt”.

Továbbá hozzátette: „A korábbi Stop Sorosban inkább a szervezetekre fókuszáló javaslatok születtek, a mostani pedig az egyén felelősségét emeli ki, és ez nagyobb visszatartó erővel bír”.

Völner Pál jelezte, a korábbi szabályozásban az embercsempészet és a segítésnyújtás közötti „szürke zóna” volt az, amit a mostani módosítás kitölt. Hozzátette: az új törvényjavaslattal módosítják a Büntető törvénykönyvet is, amelybe bekerül egy olyan eljárás, amely a jogellenes bevándorlás szervezését segíti.

Az államtitkár kiemelte: „Ez a javaslat a jogszabályok kijátszása ellen lép fel. Mivel ez a tevékenység nem a jogi segítségnyújtás keretei közé tartozik, ezért fontos szabályozni. Az alaptörvény módosítása a gyülekezési törvény kereteit adja meg, amely a bíróság munkáját segítené azzal, hogy a korábban nehezen értelmezhető, ’89-es törvény egyértelműbbé váljon. Ezzel a bíróságok függetlensége nem csorbul”.

 

(forrás:demokrata.hu)

Bayer Zsolt nagyon kiakadt a HVG-re – (18+) BÁR ENGEM NEM KERESTEK…

Olasz kormányalakítás – Pofára esett Merkel és Juncker bábja