in ,

Bayer Zsolt nagyon kiakadt a HVG-re – (18+) BÁR ENGEM NEM KERESTEK…

…de szívesen segítek a segghülye, aljas kis hávégének

Nevezett „újság” megint elhitte magáról, hogy rendkívül furfangos, és lám, sarokba szorította a „diktatúrát”. Íme, ezzel lepte meg hozzá teljesen hasonlatos olvasótáborát:

Betilthatják a békemenetet, ha a körút lakóit zavarja? A CÖF-nél lapítanak

Menetelnek, ha meg kell védeni a hazát/miniszterelnököt, de vajon ugyanilyen könnyen kapnak engedélyt a békemenetre a szigorított Alaptörvénnyel is?

Kevesen tudnak akkora tömeget megmozgatni, mint a békemenet szervezői. Ha őket kérdezhetnénk ilyesmiről, biztos nem találnának magukhoz fogható sokaságot. Így viszont őket is érinti az Alaptörvény módosítása, amely korlátozza a gyülekezési jogot.

A kormány az Alaptörvény-módosítással ugyanis „megerősíti az otthon, illetve magánélet védelmét”, kimondja, hogy a gyülekezési jog gyakorlása nem járhat mások magán- és családi életének, valamint otthonának sérelmével. A nyilatkozatok alapján az alapvető szándék az, hogy a jövőben a miniszterelnök, miniszter vagy bármely politikus háza előtt ne lehessen tüntetni, a rendőrség viszont semmilyen kapaszkodót nem kapott, kinek az otthonától hány méterre kell megtiltani rendezvényeket.

Nem tudni, hogy a jövőben a szomszédok nyugalmára hivatkozva a rendőrség eleve nem engedélyez majd semmilyen, lakott területen szerveződő demonstrációt, vagy lesznek kivételek. A körúton lakók például milyen védelemre lesznek jogosultak?

Megkerestük a békemenet egyik szervezőjét, Fricz Tamást – a Civil Összefogás Fórum (CÖF) egyik szóvivőjét –, de nem segített eligazodni. Azt mondta, „a kérdést sem értem”, a nyilatkozat lehetőségével most nem kívánt élni, majd legközelebb.

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogásszal, a CÖF másik szóvivőjével sem jutottunk tovább: eleve azzal hárított, hogy nem a CÖF szervezi a békemenetet – csak a CÖF-ben megjelenő emberek –, így ő szervezőként nem kompetens (a Magyar Időkkel szemben ilyen fenntartásai korábban nem voltak). Alkotmányjogászként pedig pont a békemenetre vonatkozó kérdésre nem válaszol, mert az összeférhetetlen és nem tud objektív véleményt mondani, de ajánlotta, keressük a szervezőket – többek között Fricz Tamást –, ők majd válaszolnak.

Úgy tűnik, várni kell az Alaptörvény-módosítás utáni első Magyarország/kormány/Orbán Viktor elleni támadásra, hogy kiderüljön, a békemenetre szigorúbb szabályok vonatkoznak-e vagy sem.

Na, akkor figyeljetek, faszkalapok!

A törvény nem arról szól, és a törvényalkotónak nem az a szándéka, hogy bármely „lakó” nyugalma érdekében ne lehessen lakott területen tüntetni, felvonulni, politikai vagy bármilyen egyéb gyűlést tartani.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Másról van szó. És ha már ilyen furfangosak voltatok, és eszetekbe (mitekbe????) jutott a Békemenet, akkor elmondom, mi a helyzet.

Nem tudom, lakik-e a Körúton egyetlen hávégés újságíró is akár, de a könnyebb érthetőség kedvéért (miattatok) tételezzük fel, hogy a HVG főszerkesztője, Nagy Iván Zsolt a Körúton lakik. Na már most, ha bármikor békemenetet szerveznénk az ő lakása elé, oda felvonulnánk, szép nagy transzparensekkel, amelyekre felírnánk, hogy

NAGY IVÁN ZSOLT GECI, HONT ANDRÁS NYELI

akkor ezt a rendőrség nem engedélyezné, és nagyon helyes, hogy nem. Miért kellene ugyanis Nagy Iván Zsolt feleségének és gyermekeinek ilyesmivel szembesülni, például…

Ellenben ha a továbbiakban bármikor lesz békemenet, amelynek útvonalába beleesik a Nagykörút is, a rendőrség továbbra is engedélyezni fogja – miképpen engedélyezni fogja az ellenzék gecizős, bebaszott, Oktogonra okádó fantasztikus performanszait is.

Érthető?

(u.i.: A Körút csak a példa végett van megemlítve. Ha Nagy Iván Zsolt és Hont Bandika nem a Körúton lakik, akkor sem lehet a célzottan a lakásuk elé vonulni és például gecizni. Bár ez nem a jobboldal szokása, ilyesmiket az európai baloldal és a liberálisok szoktak a transzparenseikre írni. És ezek alatt a transzparensek alatt szörnyülködnek, hogy milyen rémes a közbeszéd. És nagyon meg szoktak sértődni, ha legecizik őket válaszképpen. Ez valószínűleg azért lehet, mert így lehet megismerni az európait. Ettől európai valaki. Mi ezért nem szeretnénk azok lenni.)

(Bayer Zsolt, badog.blogstar.hu)

BRÉKING – Donald Trump találkozik Kim Dzsong Un-nal június 12-én!

Rendre utasítjuk SOROS-t – A kormány beterjesztette az Országgyűlés elé a Stop Soros törvénycsomagot és a hetedik alkotmánymódosítást is.