in ,

Philip beszólt a hungarofób Tóth Krisztinának: hetekkel ezelőttig azt sem tudtam, hogy Tóth Krisztina a világon van

Ha Tóth Krisztina elfelejtette volna, mi volt a valódi szellemi kútmérgezés, felfrissítem az emlékezetét.

Ha Tóth Krisztina elfelejtette volna, mi volt a valódi szellemi kútmérgezés, felfrissítem az emlékezetét.

„Tóth Krisztina kortárs költő hetekkel ezelőtt azzal került reflektorfénybe, hogy a haladó, liberális kultúraértelmezés és kánonátírás jegyében kivenné a kötelező olvasmányok közül Jókai Mór Aranyember című klasszikusát. Néhány napja pedig egy osztrák lapnak siránkozott a középkori maradiságot is alul múló magyar viszonyokról.

És ahogy ez ilyenkor már csak lenni szokott, a menetrendszerű, halvány antiszemita vádak is szépen fröccsentek Magyarországra, amely a költőnő szerint kimondottan »mérgező ország«.

Be kell valljam – némi túlzással –, hogy hetekkel ezelőttig azt sem tudtam, hogy Tóth Krisztina a világon van. Nyilván az én hibám is mindez, elismerem, hiszen amikor versolvasáshoz támad kedvem és időm, inkább a klasszikusokat, mintsem kortárs költők műveit húzom elő. A valódi kikapcsolódás számomra ugyanis egyfajta irodalmi időutazást jelent, ami feltételez némi távolságot a mai, kizökkent világ időzónájához képest. Ezért is olvasom inkább régi idők, mára klasszikussá érett íróit, költőit.

S most ugyan beleolvastam Tóth Krisztina eddigi életművének darabjaiba, mégsem költészetét szeretném minősíteni. Az idő majd úgyis megteszi, helyettem is…”

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Akcióban Szijjártó Péter: keletről vakcina, nyugatról gáz érkezik

Brutálisan lebukott Kunhalmi! Újabb oltásellenes akcióra készülnek! Elszólta magát – Videó