in , ,

Akcióban Szijjártó Péter: keletről vakcina, nyugatról gáz érkezik

A külügyminiszter szerint a magyar külpolitika az egészségügyi védekezés és energiaellátás szempontjából is két lábon áll a földön.

Szijjártó Péter Facebookon írt a „patrióta külpolitika” mai mérlegéről: „Keletről a magyar emberek életének megvédéséhez szükséges vakcinaszállítmány, nyugatról pedig a magyar ipar működtetéséhez szükséges gázszállítmány érkezik” – jegyezte meg.

Később a részleteket is megvilágította: „amíg a kormány cargo gépe este 180 ezer adag oltóanyag második komponensét hozza Budapestre Oroszországból, addig az Egyesült Államokból 90 millió köbméternyi cseppfolyósított gázszállítmány fut be Magyarország számára a krk-i LNG-terminálra a Patris nevű szállítóhajóval. Ma tehát a keletről beérkezett oltóanyagok mennyisége eléri az 1 776 000 adagot, az energiaellátás tekintetében pedig hetven év után kimondhatjuk: folyamatos a nyugati gázszállítás Magyarországra.

A külügyminiszter szerint legyen szó az egészségügyi védekezésről vagy energiaellátás biztonságáról, a magyar külpolitika „két lábbal áll a földön.”

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Agyhalál – A Fideszt vádolta korrupcióval egy luxemburgi politikus, majd belebukott saját korrupciójába

Philip beszólt a hungarofób Tóth Krisztinának: hetekkel ezelőttig azt sem tudtam, hogy Tóth Krisztina a világon van