in ,

Összefog egy 0 és egy 1%-os párt. Orbán rettegj! – Tömörülnek – Választási szövetséget kötöttek a Liberálisok Bokros pártjával

Félelmetes

frizbi forgatás bokros lajos

Tömörülnek – Választási szövetséget kötöttek a Liberálisok Bokros pártjával

 

Választási szövetség létrehozásának szándékáról írt alá nyilatkozatot a Modern Magyarország Mozgalom, a Színes Magyarország Párt, a Magyar Liberális Párt, a Szabad Választók Pártja és a Demokraták Pártja – írják a Liberálsok közleményükben. Mint fogalmaznak, nyilatkozatot aláíró pártok nem fogják engedni, hogy bármilyen párt, személy, vagy csoport – demokráciát színlelve – diktatórikus rendszert vagy diktatúrát alakítson ki Magyarországon.

Mint arról a közlemény beszámol, a nyilatkozatot aláíró pártok közös célkitűzése, hogy a magyar társadalom, és így minden magyar ember érdekében, egy modern, nyugati felfogású, nyitott, elfogadó, igazságos, az emberek egyenlőségére épülő, demokratikus alapokon szerveződő és működő, az alkotmányos jogállamot visszaállító országgyűlés alakuljon.

A nyilatkozatot aláíró pártok nem fogják engedni, hogy bármilyen párt, személy, vagy csoport – demokráciát színlelve – diktatórikus rendszert vagy diktatúrát alakítson ki Magyarországon

-hangsúlyozzák.

A nyilatkozatot aláíró statisztikailag alig mérhető támogatottságú pártok szerint az igazságtalan és egyoldalú választási rendszer miatt a demokratikus pártoknak – félretéve önös politikai érdekeiket – egy erős szövetséget kell létrehozniuk a 2018-as választásokra, amelynek színeiben közös országos listát állítanak és közös jelölteket indítanak mind a 106 egyéni választókörzetben.

A nyilatkozatot aláíró pártok – mint írják – érdemi tárgyalásokat kezdtek egy olyan nyitott választási szövetség megalakításáról, amelyet a demokratikus közvélemény régóta szorgalmaz, és amely egyaránt alkalmas integrálni minél több, a kitűzött célokkal azonosulni képes demokratikus pártot, civil szervezetet és független politikust, másrészről pedig kormányzóképes alternatívát képes nyújtani minden magyar szavazópolgár számára.

Hangsúlyozzák, szövetségük nyitott, a nyilatkozatot aláíró pártok várják az összes olyan demokratikus párt, civil szervezet és független politikus csatlakozását, amelyek és akik egyetértenek a szövetség céljaival, nem vezérelvű államban gondolkodnak, és le akarják váltani a Fidesz-kormányt. A nyilatkozatot aláíró pártok határozottan leszögezik, hogy szélsőséges, kirekesztő, előítéletes, szélsőjobboldali és szélsőbaloldali szervezetekkel nem működnek együtt sem a választások során, sem később.

Forrás: MTI; fotó: tenytar.hu
(pestisracok.hu)

Békesi hatalmasat sivalkodott, ő is beszólt Orbánnak: “Pár robbantás, és Orbán hívei könyörögni fognak a szükségállapotért”

Szétesik a Soros-csicska párt – Oszlásnak indult a Momentum – Kilépett a kampányfőnök