in ,

Békesi hatalmasat sivalkodott, ő is beszólt Orbánnak: “Pár robbantás, és Orbán hívei könyörögni fognak a szükségállapotért”

A HVG meg asszisztál ehhez

Békesinek elgurult: “Pár robbantás, és Orbán hívei könyörögni fognak a szükségállapotért”

 

Minden eddig ismert határon túlment Békesi László, volt MSZP-s pénzügyminiszter, aki a HVG-nek azt vizionálta, hogy Orbán Viktor és a fideszesek a robbantásoktól sem riadnának vissza, hogy hatalomban maradjanak. Békesi gyógyszere akkor gurult el, amikor arról beszélt, hogy ha elég erős volna az ellenzék, a kormány akár el is halaszthatná a választást. Visszakérdésre, hogy ez már a fideszeseknek sem tetszene, Békesi László még mélyebbre süllyedt: “Ne vicceljen, néhány robbantás után a hívei könyörögni fognak a szükségállapotért. Ez pedig egyszerűen kivitelezhető”. 

A HVG karácsonyi duplaszáma asszisztál Békesi László korábbi szocialista pénzügyminiszter agymenéseihez, miután a hetilap valamiért úgy gondolta, hogy Horn Gyula tárcavezetője a legalkalmasabb arra, hogy az ünnepi lapszámban terjessze az ellenzéki igét. Az interjúban Békesi minden eddigi határon túlmegy, amikor azzal riogat, hogy Orbán Viktor és a fideszesek a robbantásoktól sem riadnának vissza, hogy hatalomban maradjanak.

“A Fidesz a végsőkig elmegy, hogy hatalmon maradjon, de leváltani csak akkor lehet, ha elfogy az EU-s ingyenpénz. Ha érdekei kívánják, a szükségállapot bevezetésétől sem retten vissza a kormány” – véli Békesi László.

A Demszky Gábor és Heller Ágnes által megásott mélységekbe azonban akkor száll le Békesi, amikor kifejti, hogy ha elég erős volna az ellenzék, a kormány akár el is halaszthatná a választást. Visszakérdésre, hogy mindezt azért a Fidesz híveinek is nehéz lenne megmagyarázni, Békesi úgy válaszol:

Ne vicceljen, néhány robbantás után a hívei könyörögni fognak a szükségállapotért. Ez pedig egyszerűen kivitelezhető. Emlékezzünk vissza a kilencvenes évekre: a rejtélyes robbantások is azonnal megszűntek, miután a Fidesz hatalomra került. Ha Orbán veszélyben érzi a hatalmát, nincs kétségem, hogy elmegy a végsőkig. Ezt készíti elő az állandó háborús hangulat, a veszélyeztetettségtudat fenntartása – mondta.

Békesi azt reméli, hogy a mostani uniós költségvetési ciklus után elfogy a szerény gazdasági növekedés fedezeteként beáramló ingyenpénz, és ezzel egy időben kifutnak az olcsó hitelek is, ekkor pedig megbukik a Fidesz. „A keleti nyitás kudarcot vallott, onnan nem érkeznek az unióhoz hasonló, szabad felhasználású források. Ez más helyzet lesz, nem lehet betömni majd az utolsó pillanatban az elégedetlen társadalmi csoportok száját némi béremeléssel vagy ajándékutalványokkal” – fogalmazott. Szerinte az uniónak hátat fordító Orbán-rendszer nem lesz hitelképes, illetve irreálisan magas kamatokat kell majd fizetnie az új forrásokért, ezt pedig legfeljebb rövid távon lehet fenntartani.

A volt miniszter szerint egykori pártja, az MSZP „menthetetlenül öregszik és fogy”, az LMP sok mindennel próbálkozik, de eredménytelenül, a Jobbik nem tudja megszólítani a baloldaliakat, a Momentumról pedig kiderült, egyetlen filozófiája generációs alapon benyomulni a politikába.

Fotó: ATV
(pestisracok.hu, Szarvas Szilveszter)

(videó) Íme az ellenzéki összefogás egyetlen videóban

Összefog egy 0 és egy 1%-os párt. Orbán rettegj! – Tömörülnek – Választási szövetséget kötöttek a Liberálisok Bokros pártjával