in

Nyert a Fidesz jelöltje Marcaliban

Képviselőt választhattak a város 6. egyéni választókerületében élők.

Vasárnap Somogy megyében, Marcaliban, egészen pontosan a 6. egyéni választókerületben tartottak időközi választást a korábbi képviselő lemondása miatt. A képviselői helyért Miszi Zsuzsanna (Fidesz-KDNP) és Takács Bernadett (Marcali az Otthonunk Egyesület) indult, a névjegyzékben 1161-en szerepelnek.

A Mandiner értesülése szerint a marcali időközi választást a Fidesz jelöltje nyerte,

mégpedig 189 szavazattal. Takács Bernadett 146 voksot kapott, ami azt jelenti, hogy Miszi Zsuzsanna a szavazatok 56, ellenfele pedig 44 százalékát kapta.

Előzmények

A koronavírus-járvány miatt nem lehetett időközi választást és népszavazást kitűzni, a kiírt választások pedig elmaradtak. Április 10-étől azonban ismét kitűzhetőek lettek az időközi önkormányzati választások. Az elmaradt időközi választások kiírására 15 napjuk volt a választási bizottságoknak. A választásokat úgy kellett kiírniuk, hogy a szavazás napja a kitűzés napját követő 70. és 90. nap közé essen. Az időközi választás legkorábbi időpontja június 19. lehetett, a legkésőbbi pedig július 3.
(mandiner.hu)
Add tovább!

A Fidesz jelöltje lett polgármester Méhkeréken

Kezdődik: a német kormány 15 milliárd eurós hitelkeretet nyit a gáztározók megtöltésére – Az egyelőre nem világos, hogy honnan szereznék be a gázt