in ,

Nocsak! – Újabb sorosista politikus ülhet be a parlamentbe + mindenszo.hu kommentár

Ez remek!

Mindenszo.hu kommentár: ez hogy történhet meg? Nyíltan egy migráns kémet ültetnek be a parlamentbe az ellenzék részéről? Átesett ez a némber az átvilágításon egyáltalán? 

 

Újabb sorosista politikus ülhet be a parlamentbe

Bár Karácsony Gergely zuglói polgármester, az MSZP-Párbeszéd bukott választási formáció miniszterelnök-jelöltje listán bejutott az Országgyűlésbe, a mandátumát azonban nem veszi át. Helyét várhatóan Kocsis-Cake Olivio vagy V. Naszályi Márta veheti át a parlamentben, a Magyar Idők információja szerint előbbi lehet a befutó.

A lap információja szerint bár Kocsis-Cake Olivio pártigazgatónak áll a zászló, V. Naszályi Márta mögött is „komoly erők” sorakoznak fel a mikropárton belül. Az apai ágon bissau-guineai származású politikus a párt társelnökének, Szabó Tímeának támogatását élvezi. V. Naszályiért pedig a zuglói polgármester jobbkezének tartott Tordai Bence korteskedik, aki az MSZP-P listájáról jutott be az Országgyűlésbe. Úgy tudni, döntés csak a május végére tervezett taggyűlésen születhet.

Kocsis-Cake Budapesten nőtt fel, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán végzett történelem szakon, szociológiából pedig abszolutóriumot szerzett. 2010-ben az LMP-ben politizált, a 2013-as pártszakadás után Karácsony Gergelyékkel tartott, ma pedig a Párbeszéd pártigazgatója. Életrajzából kiderül, civilként oktatási, kutatási és a média területén végezte munkáját, de dolgozott a Kurt Lewin Alapítványnak, Soros alapítványának, a Rádió Cafénak és a Civil Rádiónak is.

Kocsis-Cake mostanában nem sokszor szerepelt a nyilvánosság előtt, de előkerült egy négy évvel ezelőtti, a folyton-folyvást sivalkodó Kanadai Magyar Hírlapnak adott interjúja, melyben a jelenlegi kormánypártot is felelőssé tette az „állítólagos” rasszista és antiszemita támadások elszaporodásáért. Akkor a Párbeszéd politikusa úgy fogalmazott:

Ebben óriási felelőssége van a jelenlegi kormányzó pártnak, a Fidesznek. Amikor a Horthy-korszak reneszánszát éli (elég azt nézni, ahogyan a Kossuth teret az 1944 előtti állapotára állítják vissza, vagy az a számos intézkedés, ami ezt a korszakot próbálja példaképként beállítani), akkor ne csodálkozzunk azon, hogy ha itthon megerősödnek a szélsőségek.”

A lap riportere nem sokkal később pedig aziránt érdeklődött, hogy miért „csökken” a távolság a kormánypártok (Fidesz-KDNP) és a szélsőjobboldali, akkor még masírozó Jobbik között. Az afrikai gyökerekkel is rendelkező politikus ezt válaszolta:

Magyarországon van egy bizonyos csoport, amely vevő erre a revizionista, horthysta ideológiára. A jobboldalnak élesen el kellene határolódnia, még akkor is, ha ez nem jár rövid távú politikai haszonnal.”

(Nagy Gábor, 888.hu)

Nem a forma, hanem a tartalom miatt vesztettetek – Igen, ez nektek szól kedves ellenzéki politikusok és médiamunkások!

Washingtoni nagykövet: Magyarország keresztény ország akar maradni