in ,

Washingtoni nagykövet: Magyarország keresztény ország akar maradni

Magyarország keresztény ország, és az is akar maradni – közölte Szabó László, Magyarország washingtoni nagykövete

Magyarország keresztény ország, és az is akar maradni – közölte Szabó László, Magyarország washingtoni nagykövete helyi idő szerint szerda este a virginiai McLeanben lévő konzervatív Westminster Intézetben.

 

Szabó László az Európai identitás és migráció című előadásában elmondta: a bevándorlás ügyében Magyarország gyakran úgy érzi magát Európában, mint a tréfabeli autós, aki szembemegy a forgalommal. Leszögezte,

az alkotmány kifejezi, amit a magyarok gondolnak, amiben hisznek, hogy Magyarország keresztény állam ezer éve.”

És ez számít – tette hozzá a nagykövet. Szabó László hangsúlyozta, hogy az alkotmány megfogalmazása a keresztény országról “nem kirekesztő, nem irányul senki ellen, ez az önmeghatározás kifejezése“.

A nagykövet kifejtette, hogy az európai zsidó-keresztény kultúrát támadások érik. Amióta 2015-ben elkezdődött a migrációs válság, az európai kontinensen megduplázódott a terrortámadások száma – jelentette ki, és utalt a svédországi úgynevezett no-go zónák létére.

Elmondása szerint egyértelmű, hogy a migránsok többsége muszlim, és nem akar integrálódni a befogadó társadalomba. “A migránsok 90 százaléka katonakorú, fiatal férfi, aki a határátlépéskor nem akar ujjlenyomatot adni, és vallására hivatkozva nem engedi, hogy fotót készítsenek róla” – mondta a nagykövet.

(Oláh Gellért, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nocsak! – Újabb sorosista politikus ülhet be a parlamentbe + mindenszo.hu kommentár

Schilling Árpád második bukása