in , ,

Nocsak: a román ügyészség szerint a sajtó számára rendezhették meg a jeddi szavazatégetési ügyet

Mondhatnánk, hogy nem szeretjük azt mondani, hogy mi megmondtuk, de ez nincs így.

Mondhatnánk, hogy nem szeretjük azt mondani, hogy mi megmondtuk, de ez nincs így. Nagyon is szeretjük emlékeztetni a baloldali sajtót arra, hogy nekünk volt igazunk. Így teszünk most is, hiszen a román ügyészség is kijelentette azt, amit mi is mondtunk még tavasszal, nevezetesen, hogy a jeddi szavazatégetéses ügy a sajtó számára megrendezett akció volt.

Még zajlik a nyomozás a Marosvásárhely melletti Jedd település határában található illegális szeméttelepen kidobott, részben megégetett levélszavazatok ügyében, de a Maros megyei ügyészség feltételezése szerint a sajtó számára megrendezett színjátékról van szó. A szóvivő megerősítette azt a korábban napvilágot látott sajtóinformációt, miszerint tizenhárom kitöltött szavazólapról és néhány üres borítékról van szó. Mint mondta, az eddigi vizsgálatok nem vezettek eredményre, mivel a helyszínen nincsenek térfigyelő kamerák, a részben megégetett, tönkretett papírok rendkívül szennyezettek voltak, ujjlenyomatokat sem találtak rajtuk – írja a Krónikaonline.

A sérült maradványokat tovább küldték Bukarestbe biokriminalisztikai vizsgálatokra. Mircea Galina elmondása szerint a szavazólapok és borítékok Maros és Hargita megye területéről bárhonnan származhattak. Úgy tűnik, nem érvényes szavazatokról van szó, az azonosító adatok hiányosak. Feltételezhetően postaládákból kiszedett levélcsomagokat töltöttek ki, majd semmisítettek meg, üres, kidobott borítékokat gyűjtöttek össze, az egészet a sajtó számára rendezték meg.

 

Hogy ki áll a történtek mögött, ki vagy kik voltak a rendezők, arra talán a biokriminalisztikai vizsgálat segít választ adni

– fogalmazott az ügyészségi szóvivő.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 
 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 
 

 

Bayer Zsolt az időközi választásokról

Kubatov: minket hagyjanak ki Európa öngyilkosságából!