in ,

Kubatov: minket hagyjanak ki Európa öngyilkosságából!

Kubatov Gábor a Mediaworks Hírcentrumának adott interjút

Kubatov Gábor a médiaviszonyok alakulása kapcsán kifejtette, hogy az olvasási szokások is teljesen átalakultak: már a nagyszülők többsége is az internetről tájékozódik. Az emberek nagyobb része csak a címeket, a headline-okat olvassa, ritkán kattintanak bele és böngészik végig az egész cikkeket, inkább csak görgetik lefelé a képernyőt. Éppen ezért az újságírás is átalakul, vagy át kell, hogy alakuljon.

A kampányban azt éreztem, hogy meglesz a stabil többségünk a parlamentben, de azt álmomban sem gondoltam, hogy kétharmad is lehet belőle. De így utólag van bennem hiányérzet, hiszen néhány körzetben olyan kevésen múlt

– fogalmazott annak kapcsán, hogy meglepte-e a Fidesz kétharmados győzelme.

 

 

 

A Fidesz alelnöke arra is kitért, hogy mi a volt a 2002-es vereség oka, kihangsúlyozva az akkori rendkívül kiegyensúlyozatlan médiaviszonyokat. Mint mondta, 2002-ben az egy szál Magyar Nemzettel szemben ott állt a Népszabadság, a Népszava, a Magyar Hírlap és az összes megyei napilap. A kereskedelmi televíziók a baloldalt támogatták, az online térben pedig a jobboldal egyáltalán nem volt jelen. Ma már körülbelül ötvenszázalékos a magyar polgári értékrend jelenléte a hazai médiában. Kubatov szerint azonban elégedettségre még így sincs ok, hiszen a legnagyobb példányszámú napilap, a legolvasottabb hetilap is az ellenzéké, az internetes portálok terén pedig még mindig jelentős, kétharmados a balos fölény. Komoly feladat a konzervatív híroldalak megerősítése. Vannak azonban biztató jelek: a pártok, a politikusok közösségi médiában való jelenléte erősebb, mint az ellenfeleinké. A jobboldali véleményvezérek ugyancsak kiválóan teljesítenek: zseniális fiatalok jöttek a kampányban, akik azóta is fantasztikus munkát végeznek.

A legújabb uniós viták kapcsán, így a globális minimumadó ránk erőltetésével kapcsolatban Kubatov Gábor kifejtette, hogy Brüsszel kétszeresére emelné a magyar vállalkozók adóját, miközben a multinacionális technológiai cégek, mint például a Facebook vagy a Google a tagországokban nem fognak adót fizetni. Ezt jelenti a globális minimumadó. Magyarországnak a magyar vállalkozások érdeke az első, ezért ebben a formában nem támogatjuk a brüsszeli adóemelést.

Olyan szankciókat sem szavazunk meg a háború okán, amelyek veszélyeztetik Magyarország energiaellátását. Az, hogy Európa az öngyilkosság felé tart az energiapolitikájával, az az ő dolga, de minket hagyjanak ki ebből. Ha így megy tovább, Európa el fogja veszíteni a versenyképességét Ázsiával és az Egyesült Államokkal szemben. Ekkora balekséget nem lenne szabad elkövetni. A legfontosabb azonban, hogy legyen újra béke, és gondoljuk újra a gazdasági intézkedéseket. Ez az élet minden területén stabilitást hozna

– foglalta össze Kubatov Gábor.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 
 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 
 

 

Nocsak: a román ügyészség szerint a sajtó számára rendezhették meg a jeddi szavazatégetési ügyet

Frédi hiába pattog – Íme, a kormány reakciója Weberre: a gáztározók magyar kézben maradnak