in ,

Bayer Zsolt az időközi választásokról

„Dunaújváros: Fidesz-KDNP győzelem, valójában ez volt az egyetlen hely, ahol volt (szimbolikus) jelentősége a dolognak, mivel itt 2019-ben mindent megnyert az ellenzék. Most ki lettek ütve. Subidubidúúúú!

Újszentiván: Bodó Imre független jelölt nyerte a polgármesterséget, míg a Fidesz-KDNP logóval induló Ulbert Mónika csak harmadik lett. Mondjuk kap a történet egy vajszínű árnyalatot, ha figyelembe vesszük, hogy Bodó Imre is fideszes, Fidesz-KDNP színekben volt országgyűlési képviselő, de valamiért most nem őt támogatta a párt. De jegyezzük meg tehát: Újszentivánon »vesztettünk pozíciókat«.

Tiszavárkony: Független jelölt győzött, a Fidesz-KDNP jelöltje csak második lett. Tehát itt is »vesztettünk pozíciókat«.

Budaörs: Fidesz-KDNP győzelem.

Jászárokszállás: Független jelölt lett a polgármester, a képviselőtestületbe viszont csak egy pártszínekben induló jelölt jutott be, az pedig Fidesz-KDNP-s. Polgármesternek csak független indult.

Őrtilos: Fidesz-KDNP győzelem.

Szamosújlak: Fidesz-KDNP győzelem.

Császló: Független jelölt győzött (más nem indult).

Pátroha: Független jelölt győzött (másmilyen nem indult).

Szamostatárfalva: Fidesz-KDNP győzelem.

Újszentiván és Tiszavárkony. Pozícióvesztéseink színterei. Ezek lennének tehát az archimedesi pontok, ahol az ellenzék lábát megvetve kiforgathatja sarkaiból a spájzot.

Talán a »Hang« munkatársainak is fel kellene keresniük ezeket a helyeket. Lukács Csaba Újszentivánon a négy égtáj felé suhintana egy Pride szabadjeggyel, Tiszavárkonyban meg a Dévényi Pista suhintana egy nagyot a Szerető Szabolccsal. Esetleg felidézhetnék a »Tiszavárkonyi jelenetet« is, György Zsombor párnáján ott heverne a Lukács meg a Szerető, s a belépő Dévényihez szólna imigyen:

»Pista! Ha a szabadságot akarod, vedd a Lukácsot, ha a rémisztő de biztonságos ürességet, akkor vedd a Szeretőt, de tudnod kell, a Szeretővel együtt jár a Gulyás Balázs is.«

És a Pista sírva leborulna, s választaná Szeretőt, s együtt adnának azontúl címet a hülye cikkeiknek. Függöny…”

 

 

Add tovább!

Most kaptuk: mentő vitte el a parlamentből Hoppál Pétert

Nocsak: a román ügyészség szerint a sajtó számára rendezhették meg a jeddi szavazatégetési ügyet