in

Nemzeti konzultáció: még mindig folyik a postázás – Meg kéne hosszabbítani a beadási határidőt!!

Szegeden külön is kampányolnak Botka és az illegális bevándorlás ellen

Bár még tart a nemzeti konzultációs kérdőívek utolsó adagjának postázása, már eddig is közel 1,3 millió ember küldte vissza azokat a válaszaival. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: a konzultáció esetleges meghosszabbításáról még nincs döntés. Eközben az illegális migrációról kéri ki a szegediek véleményét a Fidesz és a KDNP, aláírásgyűjtést indítanak és személyesen is felkeresik az embereket – jelentette be a két párt helyi frakcióvezetője tegnap a Tisza-parti városban.

 

Közel 1,3 millió ember küldte vissza csütörtök délig a nemzeti konzultációs kérdőíveket – mondta a csütörtöki Kormányinfón Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki hozzátette, hogy a postázás még tarthat. November 10-én adták fel az utolsó adagot, azok hétfőtől számítva 2-3 munkanapon belül kerülnek az állampolgárokhoz. Szerinte a konzultáció esetleges meghosszabbításáról még nincs döntés. A lépés egyébként nem lenne szokatlan, mivel a korábbi, tavaszi, az unióról szóló konzultáció időtartamát meghosszabbította a kormány.

A Magyar Idők érdeklődésére a Magyar Posta Zrt. közölte, hogy a konzultációs küldemények kézbesítése október 2-án kezdődött a fővárosi kerületekben, majd folytatódott vidéken is. A feladás november 10-én befejeződött, a válaszleveleket azonban még november 24-ig díjmentesen feladhatják a címzettek a postákon.

Fotó: Mirkó István

A Magyar Posta Zrt. arról is tájékoztatta lapunkat, hogy a tapasztalatok azt mutatják: előfordul, hogy valaki nem kapott kérdőívet, jellemzően azért, mert korábban valamilyen adatbázisból letiltatta a címadatait (például reklámküldeményeket vagy pártok értesítőit nem kívánta megkapni), és ez a letiltás egyben a konzultációs levelek kézbesítését is érintette. Emellett az is előfordulhat, hogy valaki más lakcímen tartózkodik, mint ami a személyiadat- és lakcímnyilvántartóban szerepel, és ez az oka annak, hogy nem kapott ilyen küldeményt – tette hozzá a posta.

Az illegális migrációról kéri ki a szegediek véleményét a Fidesz és a KDNP, aláírásgyűjtést indítanak és személyesen is felkeresik az embereket – jelentette be eközben a két párt helyi frakcióvezetője csütörtökön a Tisza-parti városban. Haág Zalán (KDNP) a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett rá: Botka László, Szeged szocialista polgármestere többször támadta a kormány migrációs politikáját. 2015-ben pedig, amikor illegális bevándorlók ezrei vonultak keresztül a városon, azt mondta, a szegedieket nem zavarják az illegális bevándorlók. Martin Schulz, az Európai Parlament korábbi elnöke Botka Lászlóval folytatott megbeszélését úgy összegezte, Szeged egy „elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni”.

Fotó: MTI/Beliczay László

Közel 1,3 millió ember küldte vissza eddig a kérdőíveket (képünk illusztráció)

– A szegedi polgármester májusban pedig úgy nyilatkozott, lebontaná a határt védő kerítést – közölte Haág Zalán.

A KDNP szegedi frakcióvezetője kifejtette: minden alkalommal, amikor a közgyűlésen szóba került volna az illegális migráció témája, Botka László „lesöpörte” azt a napirendről. Nógrádi Tibor (Fidesz) úgy fogalmazott, Magyarországon két politikus, Gyurcsány Ferenc és Botka László támogatta az illegális migrációt és a kötelező betelepítési kvótát.

Az utóbbi időben ráadásul felerősödtek azok a hangok, hogy a kötelező betelepítés esetén Szeged lenne a „célváros”. Ezért a Fidesz és a KDNP kikéri a szegediek véleményét, azt a kérdést téve föl: „Akarja-e ön, hogy Botka László segítségével közvetlen környezetébe migránsokat telepítsenek?” – tudatta a politikus.

Elmondta, a kérdőíveket a Fidesz helyi irodájában, illetve a városban felállított standokon írhatják alá az emberek, emellett otthonukban is felkeresik a szegedieket. Az aláírásgyűjtés első ütemben december 17-ig tart, majd januárban folytatódik, míg a teljes lakosságot el nem érik – közölte Nógrádi Tibor.

Ha egy terv veszélyezteti Magyarország jövőjét, biztonságát, akkor az emberek összeállnak, hogy a kormánnyal együtt felléphessenek ellene – hangoztatta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár csütörtökön az M1-en.

Tuzson Bence szólt arról is, hogy telefonos tájékoztató kampányt is indítanak a nemzeti konzultációról. Ezt azzal indokolta, hogy szükséges az emberek folyamatos tájékoztatása a fontos történésekről.

Az országjárásról pedig azt mondta, ezekből a fórumokból tudják leszűrni, hogy helyes úton járnak-e.

(magyaridok.hu)

Lázár János: A kerítés a megoldás – Csakhogy az ellenzék lebontaná (a szerk.)

Hát ez ciki! – Katasztrofális állapotban van a német hadsereg