in

Nem stadion – Megújult a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház urológiai osztálya

Nagy erőkkel folyik a magyar egészségügy fejlesztése

 

Nagy erőkkel folyik a magyar egészségügy fejlesztése, hogy a világjárvány végével a kor színvonalának megfelelő állapotban kezdhessen működni – hangsúlyozta Kásler Miklós, megjegyezve: az utóbbi tíz évben 500 milliárd forintból újult meg a vidéki ellátórendszer, most 750 milliárd forintból a központi régió fejlesztése zajlik. Hozzátette: a fejlesztéseknek köszönhetően immár a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház urológiai osztályán is méltó körülmények jöttek létre.

 

Az emberi erőforrások minisztere a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház felújított urológiai osztályának átadásán elmondta: az Egészséges Budapest programban (EBP) több mint 550 millió forintból felújították a kórház központi telephelyén az urológiai osztályt, a felújított terület nagysága 750 négyzetméter. A tárcavezető hangsúlyozta: az 1980-ban alapított Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház tradíciói elsősorban az urológia tekintetében igen jelentősek, a felújításoknak köszönhetően pedig méltó körülmények jöttek létre. A fejlesztések célja – hangsúlyozta –, hogy a magyar egészségügy a kor színvonalának megfelelő állapotban kezdhessen működni a világjárvány végével.

 

Hozzátette:

az utóbbi tíz évben 500 milliárd forintból újult meg a vidéki ellátórendszer, most 750 milliárd forintból a központi régió fejlesztése zajlik.

Németh Szilárd az átadáson arról beszélt, miszerint széles társadalmi összefogásra és őszinteségre van szükség a gyógyításhoz, ez tette lehetővé a koronavírus-járvány leküzdését is. A fideszes országgyűlési képviselő továbbá felidézte, hogy

2010 előtt az akkori kormány megszüntetett négy budapesti kórházat, pénzt vett el az orvosokról, fizetőssé akarták tenni az egészségügyet, ráadásul nem voltak fejlesztések sem.

A Fidesz–KDNP-kormány ezzel szakított 2010-ben, európai uniós forrásból fejlesztették a vidéki egészségügyi intézményeket, és amikor az ország gazdasági állapota azt lehetővé tette, 750 milliárd forintos egészségügyi fejlesztés indult a központi régióban is, ennek része a mostani felújítás is – szögezte le.

 

 

 

A megújított urológiai osztály minden elemében megfelel a legkorszerűbb elvárásoknak, a legmodernebb technológiai vívmányok szolgálják a kórház betegeinek és dolgozóinak igényeit – hangsúlyozta a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főigazgatója. Dobosi Zsolt megköszönte a kormány támogatását és emlékeztetett arra, hogy

a négyszázezer ember ellátásáért felelős kórházban folyamatos a fejlesztés, a korszerű technológiák bevezetése.

Elmondása szerint jelenleg is folyik a tető- és homlokzatszigetelés, a nyílászárók cseréje, az Országos Onkológiai Intézettel együtt pedig robotsebészeti technológiát vezetnek be. Tenke Péter, az urológiai osztály osztályvezető főorvosa végül közölte: folyamatosan új technológiákat vezetnek be, és

mára a heredaganatok egyik sebészi centrumává vált a nemzetközi hírű urológiai osztály, amelyhez 44 ágy és 22 orvos tartozik.

Tájékoztatása szerint több mint egymillió ember ellátásáért felelnek, évente négyezer fekvőbeteget fogadnak, 3800 műtétet végeznek és tízezer járóbeteget látnak el.

 

(magyarnemzet.hu)

 

Add tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Adóemeléssel büntetne Karácsony

Nahát! Újabb késes támadás Németországban + Allahu akbar