in , ,

Nahát! Újabb késes támadás Németországban + Allahu akbar

Újabb “elszigetelt” eset Németországban: helyszíni beszámolók szerint “Allahu akbar” kiáltással késelte halálra egy fiatal afgán bevándorló férfi egy társát

 

Újabb “elszigetelt” eset Németországban: helyszíni beszámolók szerint “Allahu akbar” kiáltással késelte halálra egy fiatal afgán bevándorló férfi egy társát, egy másikat pedig megsebesített az Észak-Rajna-Vesztfáliában található Grevenben. Az elkövető 6 évvel ezelőtt érkezett az országba, és bár nem fogadták el a menekültkérelmét, ki sem utasították. Az egyik sérült német állampolgár, de az iszlamisták által (is) használt felkiáltás ellenére sem terrorcselekmény miatt nyomoznak a hatóságok.

Halálos késelés történt vasárnap este a németországi Greven településének menekült- és hajléktalan szállásán – közölte hétfőn a münsteri ügyészség és a rendőrség. A halálos áldozat a létesítmény egyik 35 éves lakója volt, illetve egy 43 éves férfi súlyosan megsebesült. A feltételezett elkövető, egy 25 éves afgán férfi elmenekült a helyszínről. Őt később egy közeli mezőn fogták el, a hatóságok tájékoztatása szerint nem tanúsított ellenállást. A tettes keresésére indított akcióban egy helikoptert is bevetettek.

 

Az illetékes főügyész beszámolója szerint a gyanúsított 2015-ben érkezett Németországba, és 2018 januárja óta élt a greveni menekültszálláson. Menekültkérelmét elutasították, de megtűrték az országban. A tett elkövetésének idején feltehetőleg alkohol- és kábítószer befolyása alatt állt. Az ügyész szerint a halálos áldozat azerbajdzsáni, míg a súlyos sérült német állampolgár. A gyanúsított értesülések szerint vitába keveredett a 43 éves német férfivel, aki szintén a menekülteknek és hajléktalanoknak kialakított szálláson élt. Az azerbajdzsáni férfi közbe próbált lépni, ennek nyomán őt is támadás érte. Egyelőre nem világos, mi váltotta ki az összeszólalkozást.

Egyes beszámolók szerint a 25 éves támadó állítólag azt kiabálta, hogy “Allahu akbar!” (Allah a leghatalmasabb). Rendőrségi közlés szerint mindazonáltal egyelőre semmi nem utal arra, hogy terrorista hátterű cselekmény történt volna.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Nem stadion – Megújult a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház urológiai osztálya

Maga alá csodálkozott az olasz baloldal – Az olasz baloldal rémülten figyeli a konzervatív szövetséget