in ,

Adóemeléssel büntetne Karácsony

Karácsony Gergely megszorításokat tervez

Karácsony Gergely megszorításokat tervez, ha hatalomra kerül, lépéseinek legnagyobb vesztesei pedig azok, akik dolgozni szeretnének Magyarországon. Karácsony megbüntetné a szorgalmas embereket –
nyilatkozta az Origónak Tállai András. A pénzügyminiszter helyettese úgy véli: Karácsony adótervei külföldre üldöznék a tapasztalt szakembereket. Az államtitkár szerint Karácsonyt Gyurcsány Ferenc mozgatja.

Gazdasági programot hirdetett a hét végén Karácsony Gergely, mint az egyik jelölt a baloldali miniszterelnök-jelölti posztra. A főpolgármesteri széket a jelek szerint már most unó Karácsony – egyebek mellett – VAGYONADÓT VEZETNE BE, EMELLETT SZOLIDARITÁSI ADÓT VETNE KI EGYES NYERESÉGES VÁLLALKOZÁSOKRA, ZÖLDADÓT ÉS ZÖLDILLETÉKET LÉPTETNE ÉLETBE, DE A HAZAI CÉGVILÁGNAK A GLOBÁLIS MINIMUMADÓVAL IS SZÁMOLNIA KELLENE. Emellett átalakítaná a személyi jövedelemadó rendszerét, a havi egymillió forint feletti bérekre például extra adót vetne ki.

A program kőkemény megszorításokról szól, Karácsony például büntetőadóval sújtaná azokat, akik többet akarnak dolgozni, előbbre akarnak jutni– így kommentálta az Origónak a főpolgármester elképzeléseit a pénzügyminiszter helyettese.

 

 

Tállai András államtitkár úgy vélekedett: bizonyára a gazdagokat akarja megadóztatni Karácsony azzal, hogy az egymillió forint feletti bruttó bérekre pluszadót vet ki, de a szabály teljesen más következménnyel járna. Sokan nem vállalnának többletfeladatokat, mások újra a trükközésben, a feketézésben keresnének kibújást. Ráadásul fennáll a veszély, hogy a szabály sok tapasztalt szakembert elkergetne az országból.Egy ilyen változtatás következményeiről azért mondhatunk biztosat, mert pontosan ilyen volt a Gyurcsány-időszak adórendszere is. Ez is mutatja, hogy ez a program nem Karácsonyé, ez maga a Gyurcsány-program– jegyezte meg az államtitkár, majd hozzátette: Karácsony Gergely bebizonyította, hogy csupán kesztyűbáb, s a legkártékonyabb megszorításokhoz is a nevét adja, ha ezt várják el tőle.Úgy látszik, Gyurcsány most ezt várja tőle– mondta az államtitkár.

 

 

 

Tállai András a napokban is nyilatkozott a baloldali adóötletekről annak kapcsán, hogy Gyurcsány Ferenc egy parlamenti felszólalásában észszerűtlennek és elvetemültnek nevezte az adócsökkentéseket. A miniszterhelyettes akkor azt mondta: a baloldal adóterrort akar bevezetni, s ebben Karácsony Gergely mint miniszterelnök-aspiráns is részt vállalna.

 

 

(origo.hu)

 

 

Add tovább!

Ez szomorú: távozik a HírTV-től Földi-Kovács Andrea

Nem stadion – Megújult a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház urológiai osztálya