in ,

Nem stadion – Félszáz kajak-kenus telephelyet fejlesztenek országszerte

Bővítéssel folytatódik az UTE-létesítmény felújítása Óbudán: új emeletet és egy komplett női szárnyat alakítanak ki

Új épületrésszel gazdagodik a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) vagyonkezelésében működő óbudai Urányi-Fábián vízitelep – derült ki a szövetség hírleveléből. Új emeletet építenek a tanmedence és a konditerem épületének tetejére, ahol egy tornatermet és egy komplett női szárnyat alakítanak ki öltözőkkel és szociális helyiségekkel.

Az árvíz után indultak be a fejlesztések

2013 nyarán a dunai árvíz jelentős pusztítást végzett az UTE vízitelepén. A károk helyreállításához komoly összefogás kellett. Első lépésként a létesítmény árvízvédelmét oldották meg, majd az MKKSZ-től kapott támogatásokból 2014-ben felújították a telep főépületét is. Ezek a munkálatok folytatódnak most a Tímár utcában.

A hírlevél szerint a vízitelepen az elmúlt 50 év legjelentősebb fejlesztése zajlik.

Az UTE az építkezést a kormánytól kapott létesítményfejlesztésre szánt összegből fedezi, amit a hat nagy fővárosi egyesület kapott.

Ősztől már használhatják a sportolók

A munkálatok a Tímár utcában néhány héttel ezelőtt kezdődtek, és várhatóan a nyár végéig tartanak. A létesítményben a sportolók felkészülése addig is biztosított. A kibővített épületrészt a tervek szerint szeptembertől használhatja majd a szakosztály.

Schmidt Gábor, a MKKSZ elnöke elmondta, hogy a kormánytól kapott kiemelt sportágfejlesztési támogatások jelentős részét arra fordítják, hogy az évtizedek alatt leromlott csónakházak megújuljanak. Eddig szerte az országban több mint 50 helyen történtek felújítások és bővítések. 

 

(magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Gerő András a Szabadfogásban: Orbán a jövőt építi, amire az ellenzék tényleg annyit tud mondani, hogy legyen polgárháború?! (videó)

Hoppá! – Sebestyén Balázs élő adásban ítélte el az európai templomrombolásokat és a szülő1, szülő2 megszólítást