in , ,

Nem akármilyen orosz támogatás ukrán nyelvtörvény ügyben – Orosz külügy: Moszkvát és Budapestet aggasztja az „elukránosítás” politikája

Orosz külügy: Moszkvát és Budapestet aggasztja az „elukránosítás” politikája

Komoly aggodalommal tölti el az „elukránosítás” politikája Moszkvát és Budapestet – ezt Vlagyimir Tyitov orosz külügyminiszter-helyettes mondta azután, hogy Szijjártó Péterrel tárgyalt.

Moszkvát és Budapestet komoly aggodalommal tölti el a totális „elukránosítás” Kijev által folytatott politikája – közölte pénteken az orosz külügyminisztérium Vlagyimir Tyitov orosz első külügyminiszter-helyettes Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel és Csutora Zsolt helyettes külügyi államtitkárral folytatott budapesti tárgyalásait követően.

Az orosz diplomáciai tárca arról tájékoztatta a TASZSZ hírügynökséget, hogy a felek az ukrajnai válság rendezésének kontextusában megállapították: a minszki megállapodások végrehajtásának nincs alternatívája. Komoly aggodalmukat fejezték ki a totális „elukránosítás” Kijev által folytatott politikája, valamint annak az ukrajnai nemzeti kisebbségekre gyakorolt káros hatása miatt.

Az orosz külügyi összefoglaló szerint a felek egyetértettek több globális problémában, egyebek között a szíriai és a Koreai-félszigeten megvalósítandó békés rendezésben, valamint a Nyugat-Balkánnal kapcsolatban. Megállapították, hogy Oroszország és Magyarország elkötelezett a keresztény értékek és az európai civilizációs alapértékek védelmét célzó erőfeszítések mellett, amelyek „a társadalom normális fejlődésének és az elkövetkező nemzedékek jólétének zálogát jelentik”.

A felek áttekintették a kétoldalú kapcsolatok kérdéseit Oroszországnak az EU-val és a NATO-val fennálló viszonyáról, megbeszélték a politikai kapcsolattartás menetrendjét és a kétoldalú együttműködés perspektíváit. Az orosz diplomáciai tárca szerint a felek hangsúlyozták, hogy érdekeltek a kereskedelmi és gazdasági együttműködés elmélyítésében, beleértve az atomenergetikai és a gázszállítási infrastrukturális stratégiai projektek megvalósítását.

(MTI)

(mandiner.hu)

A MOMENTUM vezetője, Fekete Győr András 5 hónapnál tovább sehol sem dolgozott eddig életében – És ezt kéne megválasztani Magyarország vezetőjének?

Figyelem libsik! Soros György maga írt több cikkében is arról, hogy van egy terve: migránstömegek letelepítése Európában