in ,

Maga alá csodálkozott az olasz baloldal – Az olasz baloldal rémülten figyeli a konzervatív szövetséget

Gyanakvással szemléli az olasz baloldal az európai jobboldali összefogás megszilárdulását

 

Gyanakvással szemléli az olasz baloldal az európai jobboldali összefogás megszilárdulását, miután a Matteo Salvini vezette jobboldali Liga pénteken bejelentette, csatlakozik az Európa jövőjéről szóló nyilatkozathoz. Az ellenzék soraiban maradt patriótaérzelmű Giorgia Meloni, az Olaszország Fivérei párt elnöke is kézjegyével látta el az európai értékeket lefektető közös chartát. A napilapok címlapjait ezután elárasztotta a szuverenista veszedelemként értelmezett kiáltvány.

„Az országra leselkedő valódi veszély immár nem a delta variáns, hanem a konzervatív erők összefogása!”

– rémüldözik a fősodratú média. „A nyilatkozat szövegét egyetlen kommentáló sem olvasta, csak abból következtettek a tartalmára, hogy a gonoszaknak kikiáltott vezetők látták el kézjegyükkel. Ha ugyanis a kritizálók vették volna a fáradságot, hogy fellapozzák a nyilatkozatot, feltűnt volna, hogy a kiáltvány a maga módján Európa-párti, csupán más értékek mentén, a baloldal által megálmodott európai víziótól eltérő koordináták mentén képzeli el a kontinens jövőjét” – kommentálta a baloldali támadásokat Marco Gervasone pubblicista az Il Giornale napilap hasábjain.

Éles kritikával illette Matteo Salvini állásfoglalását a baloldali Demokrata Párt (PD) főtitkára, Enrico Letta is. Véleménye szerint nem lehet valaki Mario Draghi olasz kormányfő és Orbán Viktor pártján egyszerre.

– A kétfajta politika összeegyeztethetetlen. Olyan, mintha valaki egyszerre szurkolna a Milan és az Inter focicsapatoknak

– élt a hasonlattal Letta, aki úgy vélte, Salvininak választani kellene a két politikus közül. Elismerte, hogy a tizenhat párt közös nyilatkozata jelentősen átrendezi az európai és olasz politikai színteret, úgy fogalmazott, míg a többiek Orbán Viktor köré rendeződnek, addig a baloldal a demokratikus értékek, a tisztelet, az elfogadás köré szerveződik.

 

 

– Én Letta helyében az olaszokkal foglalkoznék. Nem újabb adónemek és vagyonadó bevezetésével, hanem a Mario Draghi által szorgalmazott reformok megvalósításával. Az állandó kritikák helyett az ország újjáépítéséért folytatott együttműködésre kellene összpontosítania – kommentálta szavait Matteo Salvini. A Liga tagjai, Riccardo Molinari és Massimo Romeo röviden csak ennyit fűztek a kritikákhoz: „Amennyiben nincs tetszésére, Letta akár ki is léphet a kormányból.”

(magyarnemzet.hu)

Add tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nahát! Újabb késes támadás Németországban + Allahu akbar

Dopeman: a magyarok még senki alatt nem éltek ilyen jólétben, mint az Orbán-kormány idején