in ,

Na, végre! Állatrendőrséget állítanak fel Budapesten és Pest megyében

Az állatrendőrség első körben Budapesten és Pest megyében kezdi meg működését

Az állatrendőrség első körben Budapesten és Pest megyében kezdi meg működését, ám a hosszú távú cél az országos lefedettség elérése – olvasható a Petplace.hu-n.

Részt vesznek az állatmentésekben, gondoskodnak a mentett állatok elhelyezéséről és ellátásáról, ivartalanítási akciókat szerveznek a kóborállat-állomány csökkentése érdekében, ellenőrzik az állatok jólétének biztosítottságát, valamint edukációs kampányokat szerveznek gyermekeknek és felnőtteknek. A Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat (NÁSZ) programját dr. Fülöp Erik, a NÁSZ elnöke ismertette 2021. szeptember 8-án.

Az állatrendőrség első körben Budapesten és Pest megyében kezdi meg működését, ám a hosszú távú cél az országos lefedettség elérése.

Érdekesség, hogy a NÁSZ a San Antonió-i állatrendőrséggel is egyeztetett a témában: utóbbi 2006-ban alakult meg, így tehát 15 évnyi szakmai tapasztalatot adott át a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálatnak.

 

 

Dr. Fülöp Erik emellett azt is elárulta, hogy az elkövetező időszakban minden idejét a hazai állatvédelmi helyzet javításának, valamint a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat országos szintű terjeszkedésének szenteli, ezért hamarosan remélhetőleg még több hírt kapunk majd a kezdeményezésről.

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

Add tovább!

Kötter beszólt Ferinek és Ferinének: ne legyenek kétségeink, Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc egy test és egy lélek

Figyelem! Ha jön Gyurcsány, jön a fizetős egészségügy! Videó