in ,

Most kivételesen Ceglédinek van igaza: beszólt azoknak a szakszervezetis tanároknak, akik tiltakoznak az oltás ellen

Nekiment Ceglédi a pedagógus szakszervezetiseknek

A humorista és politikai tanácsadó három megjegyzést és három kérdést hozott annak kapcsán, hogy a pedagógus szakszervezet bejelentette, készek sztrájkolni, ha nem vonják vissza a kötelező oltást.

Ceglédi Zoltán jogász végzettségű humorista és politikai tanácsadó a Facebook-oldalán kelt ki egy Népszavában megjelent interjú kapcsán, amelyben a pedagógusok szakszervezeti vezetői kijelentették, hogy a tanárok készek egy szándékosan „érzékeny időpontra” időzített sztrájkra,

ha a kormány nem vonja vissza a pedagógusok kötelező két oltásáról szóló rendeletet.

Az interjúban a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete képviselői továbbá megjegyzik azt is, hogy elégedetlenek, mert nem hallják az állam részéről azt, hogy szerveznének olyan oltási akciót a harmadik oltásra, mint amilyen az első kettőre volt a pedagógusok számára. Hiányolták továbbá az oltást népszerűsítő, tudományos érvekkel alátámasztott tájékoztatókat.

A humorista kardja és a gordiuszi csomó

A Dumaszínház rendszeres fellépője három megoldás-ötlettel és három kérdéssel reagált Facebook-posztjában a látszólag ellentmondó szakszervezeti kijelentéseknek. „Egyfelől megkérem a matektanárokat, igyekezzenek a szakszervezetben aktívabbak lenni, és elmagyarázni a vezetőknek, hogy a harmadik oltás az első kettő után jön” – kezdte a három megjegyzést. „Másfelől kérem a biológia-kémia szakosokat, valamint az iskolapszichológusokat, hogy a tanáriban türelmes hangon mondják el a többi kollégának a tudományos érveket,

mert ezek szerint hiába üvölt ez minden címlapról, ippeg az ő kollégáik, jaj, hát sajnos nem tudják, miért kéne oltakozni.”

„Harmadrészt pedig, ha jól értem, megint ott tartunk, hogy a pedagógusok vagy az oltásellenes sztrájkjuk miatt nem fognak bemenni dolgozni, vagy az oltatlanok miatt kialakuló helyi gócokra hivatkozva elrendelt iskolabezárások okán” – fejtette ki a harmadik megjegyzését.

A tanárok felelőssége a járvány alatt

Ceglédi három kérdésében a tanárok figyelmét arra akarta fordítani, hogy milyen személyes felelősségük lehet egy járvány alatt.

  1. „Amikor legközelebb drámai bejelentést tesznek arról, hogy hány pedagógus halt meg koronavírussal összefüggésben, elgondolkodnak majd azon, hogy az oltás talán megmenthette volna őket? Tudják, ami ellen most kampányolnak.”
  2. „Hogyan tervezik, miként lesz vége ennek a cirkusznak, mikor és mitől térhet vissza az emberi civilizáció ahhoz az évezredek óta változatlan, bevált metódushoz, hogy a tanár személyesen, iskolában tanítja a gyerekeket? Soha?”
  3. „Ha igaz az, amit a pedagógusok ilyenkor be szoktak kommentelni, hogy jaj, ezek az emberek nem »a« tanárok, nem őket képviselik, hanem csak pár megélhetési szakszervezetis, akkor miért nem váltják le őket?”

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Kizárólag a demokrácia jegyében: Márki-Zay Péter Deák Dánielt is letiltotta a közösségi oldaláról

Bezzegország – Románia összeomlott – Teljesen kifeküdt Románia a járvány újabb hullámában