in

Most kaptuk! – A magyarok kétharmada elutasítja az ellenzék parlamenti botránykeltését

A magyar választópolgároknak nem tetszik az ellenzéki képviselők parlamentben bemutatott szerdai botránykeltése

A magyar választópolgároknak nem tetszik az ellenzéki képviselők parlamentben bemutatott szerdai botránykeltése, kétharmaduk (66 százalék) szerint nem viselkedhet így egy képviselő az Országházban – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából.

Hétmillió emberhez eljutott a parlamentben történt botránykeltés híre, két és fél millió ember pedig aktívan foglalkozott is a témával.

Legfőképpen az idősebb korosztály tagjait háborította fel az ellenzéki képviselők viselkedése, háromnegyedük így nyilatkozott (76 százalék).

Forrás: Nézőpont Intézet

Ez nem jelenti viszont azt, hogy más társadalmi csoportban tetszést aratott volna az obstrukciós kísérlet,

minden lényeges szocio-demográfiai csoportban azok voltak többségben, akik szerint nem elfogadható, hogy így viselkedjen egy képviselő a parlamentben.Politikai hovatartozás szerint viszont már erősebb megosztottságot lehet tapasztalni.

A kormánypártiak közül szinte mindenki (94 százalék) elítélte az ellenzéki képviselők cselekedeteit. Bár a baloldali pártok szimpatizánsainak többsége a politikusaik mellé állt (72 százalék), azonban minden negyedik baloldali szavazó elutasította a botránypolitizálást.

A Jobbik szavazói még inkább megosztottak, többségük elutasítja ezt a viselkedést (52 százalék).

Úgy tűnik, hogy a párt vezetésében beállt baloldali fordulat még a szavazótáboron belül nem fejtette ki a hatását.

Ebből következően, amennyiben a Jobbik a jövőben továbbra is aktívan szerepet vállal ezekben az akciókban, fennáll annak a lehetősége, hogy tovább csökken a már így is hónapok óta zsugorodó tábora.

 

Módszertan

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 2018. december 13-14. között készült 750 fő telefonos megkérdezésével. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint.

(origo.hu)

Oszlass egymagad libsi csürhét! A legdurvább, de a legbékésebb és legtörvényesebb módszer anarchisták tömegoszlatására – Mutatjuk

Méltó válasz a csürhének!!! – Már több mint egymillióan töltötték ki a nemzeti konzultációt