in

Ez így nem lesz jó – Öt orosz hadihajó jelent meg a Fekete-tengeren

A jelentések szerint rakétahordozó egyelőre nincs köztük.

Jelenleg öt ellenséges hajó teljesít harci szolgálatot a Fekete-tengeren – jelentette az ukrán haditengerészeti parancsnokság sajtóközpontja az Unian szerint. A közleményben azt is megjegyzik: nincs közöttük rakétahordozó. A jelentések szerint az Azovi-tengeren szintén egy ellenséges hajó cirkál, a Földközi-tengeren pedig hét orosz hajóra csökkent a csoportosulás létszáma, amelyek közül három Kalibr cirkálórakéta-hordozó.

Ez utóbbiak összesen legfeljebb 20 rakétát tudnak lőni.

Március 11-én a Déli Biztonsági és Védelmi Erők Közös Koordinációs Sajtóközpontjának vezetője, Natalja Gumenyuk egy tájékoztató során elmondta, hogy a vihar miatt négyre csökkent az ellenséges hajócsoportosítás a Fekete-tengeren, a rakétahordozókat pedig visszavitték bázispontjaikra.

Oroszország rendszeresen indít Kalibr rakétákat Ukrajna szárazföldi területeire. Például egy március 9-i nagyszabású rakétacsapás során a megszállók 81 rakétát lőttek ki városokra, amelyek közül 20 tengeri indítású Kalibr rakéta volt. Ugyanakkor a haditengerészet szerint Oroszország igyekszik távol tartani a hadihajókat az ukrán rakéták által eltalált területtől, az úgynevezett „biztonságos zónában”.

Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, Enrico Credendino tengernagy, az olasz haditengerészet vezérkari főnöke szerint „megdöbbentő mértékben emelkedett az orosz flotta hajóinak száma”. Credendino hangsúlyozta, hogy

az ukrajnai háború felerősítette a Földközi-tenger stratégiai szerepét.

Kijelentette, ami az ország biztonsági helyzetét illeti, az Ukrajnában zajló konfliktus a tengeren is érezteti hatását, mivel olyan mennyiségben vannak jelen az orosz hadihajók, amelyet a hidegháború idején sem lehetett tapasztalni”.

 

(Mandi)

 

 

Ez se normális: egyre nagyobb a botrány a finn kormányfő vadászgépekkel kapcsolatos kijelentése miatt

Miként erodálta magát a Jobbik törpepárttá, és hogyan vált egykori vezetője a nemzeti gondolat árulójává?