in , ,

Megszólalt a KDNP: a trianoni diktátummal darabokra hasították az egész magyarságot

Magyarországra a világ bármely táján élő magyarok számíthatnak és mi is számítunk rájuk!

„Magyarország egy kis ország, de tele van lehetőségekkel. Tehetséges nemzet vagyunk, és sikeresek lehetünk, ha hiszünk magunkban, ragaszkodunk az értékeinkhez és következetesen haladunk a céljaink felé.Történelmünk során sokszor váltunk nagyhatalmak játékszerévé, de mindig ragaszkodtunk függetlenségünkhöz, nyelvünkhöz, hitünkhöz, kultúránkhoz, tradícióinkhoz, amelyek biztosították nemzetünk fennmaradását a legnehezebb korszakokban is.

Magyarországot és az egész magyarságot 1920-ban a trianoni diktátummal darabokra hasították a háborúban győztes nagyhatalmak. Ekkor egy területében megszállt, értékrendjében meghasonlott,

a Tanácsköztársaság terrorjától éppen csak megszabadult, szétzilált társadalmú ország

hajtott fejet az ítélet előtt.Ennek a traumának a feldolgozása, következményeinek lehetséges enyhítése csak szuverenitásunk teljes visszaszerzését követően válhatott valóra. De önmagában az ország függetlensége nem csupán célja, hanem eszköze is a sebek begyógyításának hosszú és viszontagságos folyamatában.

A kezünkben lévő lehetőségekkel élni tudni de akarni is kell. A nemzet egyesítése, a szétszakított nemzetrészek egymásra találása csak így történhet meg.Míg a baloldal és a liberális politika 2004. december 5-én is eltaszította magától a határon túli magyarságot a kettős állampolgárság kapcsán indított gyűlöletkampányával, valamint azóta is igyekszik a külföldi érdekeket a nemzet boldogulása elé helyezni, addig a nemzeti-keresztény kormányzat 2010-ben első intézkedései között kezdte meg a magyarság közjogi egyesítését. Mára mindazok, akik magyarnak vallják magukat, földrajzi határoktól függetlenül is teljes jogú állampolgárok lehettek. Az elmúlt 12 évben egyértelművé vált mindenki számára, hogy Magyarországra nem csak a határon belül lakók, de a világ bármely táján élő magyarok számíthatnak és mi is számítunk rájuk!

Az anyaország mindig segítő kezet nyújt a bajbajutottaknak,

most különösképpen a kárpátaljai testvéreinknek. Történelmünk legnagyobb humanitárius akciójában nálunk biztonságra, menedékre lelnek azok, akik a háború miatt hazájukat elhagyni voltak kénytelenek.Békében és egyetértésben élni szomszédainkkal, de felkészülni a jövő kihívásaira és mindenben segíteni a magyarságot szerte a világban – ez a hosszútávú kulcsa annak, hogy Trianon traumája keserűségből sikeres jövővé változzon.

Klebelsberg Kuno szavai igazolódni látszanak, ha napjaink történéseire tekintünk: „Az életképes nemzetekre a katasztrófa úgy hat, mintha visszavágják a fát. Annál eresebben hajt. Célunk és feladatunk nem változik a történelem sodrásában, megmaradni szuverén, független, európai nemzetállamnak, amely kész kiállni igazáért és képviselni minden magyar érdekét.

(MTI-OS)

 

 

Add tovább!

Ha még nem vettük volna észre, nekünk van a világ egyik legjobb miniszterelnöke!

Varga Judit: magyarnak lenni dicsőség és felelősség!