in

Megint magyar siker! – Szilágyi Áron és Szatmári András is érmet nyert kardvívó vk-n

Szilágyi Áron ezüst-, Szatmári András pedig bronzérmes lett a férfi kardozók idei első világkupa-versenyén, Padovában

Szilágyi Áron ezüst-, Szatmári András pedig bronzérmes lett a férfi kardozók idei első világkupa-versenyén, Padovában

A Luxardo Kupáért kiírt, nagy presztízsű olaszországi viadalon a jelenlegi két legjobb magyar kardvívó, a fegyvernem aktuális olimpiai, illetve világbajnoka az elődöntőben találkozott egymással és a kétszeres olimpiai aranyérmes Szilágyi 15-11-re győzött.

Szilágyi Áron ezüst-, Szatmári András pedig bronzérmes lett a férfi kardozók idei első világkupa-versenyén, PadovábanFORRÁS: MTI/EPA/FILIP SINGER

Előzőleg az olasz Francesco Bonsantót 15-10-re, az ukrán Olekszij Sztacenkót 15-14-re, a francia Bolade Apithyt 15-11-re győzte le, majd a negyeddöntőben ugyanennyire múlta felül a dél-koreai Oh Szang-ukot. A fináléban az amerikai Eli Dershwitz volt az ellenfele, akitől 15-12-re kikapott – a verseny honlapja szerint.

Az éppen szombaton 25 éves Szatmári, a tavalyi év vb-aranyérmese, a padovai vk címvédője Kossuth Bálint 15-10-es, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok olasz Aldo Montano 15-14-es, az Eb-győztes német Benedikt Wagner 15-8-as és a vb-, továbbá Eb-aranyérmes orosz Venjamin Resetnyikov 15-14-es legyőzésével jutott el a számára végállomást jelentő elődöntőig.

(forrás: www.origo.hu)

Lopós Feri – Elmaradt a dráma, Gyurcsány rossz helyre adta fel a mártíriumáról szóló levelet

Jurák Kata – Soros-csicskák szavazatellenőröket toboroznak – és balhét akarnak