in ,

Jurák Kata – Soros-csicskák szavazatellenőröket toboroznak – és balhét akarnak

mozgolódnak a csicskák

SZAVAZATELLENŐRÖKET VÁRNAK A SPEKULÁNS CIVILJEI

Gulyás Márton, Szalai Krisztina és Tóth Zoltán, az OVB egykori elnöke is arra buzdítja a civileket, hogy vegyenek részt a tavaszi országgyűlési választások szavazatszámláló bizottságában. Szerintük a 11 ezer szavazókör mindegyikében kell lennie „független” szavazatszámlálónak, őket pedig a központi képzés mellett külön is kiokítanák arról, mi a feladatuk.

Gulyás Márton, a Közös Ország Mozgalom aktivistája szerint azért fontos az általuk képzett delegált, hogy a „hatalom ne érvényesíthesse akaratát”, ezzel gyakorlatilag megkérdőjelezi a választás tisztaságát. „Nem riadunk meg a visszaéléstől sem” – ezt már Tóth Zoltán, az OVB egykori elnöke hangsúlyozta a

„Számoljuk együtt a szavazatokat” mozgalom honlapjára feltöltött videóüzenetében. A független civil jelenlétet hangsúlyozta Szalai Kriszta színésznő is, aki úgy fogalmazott: „Nem dőlhetünk hátra és nem nézhetjük tétlenül az országgyűlési választásokat.” Hozzátette: a mozgalom néhány civil szervezettel karöltve arra készíti majd fel az önkénteseket, hogy miként és mit kell ten­niük szavazatszámlálóként.

Fotó: Bach Máté

Saját aktivistáikat ültetnék minden választókerületbe

A mozgalmat a Menők Magyar Európai Nők Fóruma Egyesület hívta életre, ami olyannyira „független”, hogy külön állásfoglalásban vette védelmébe gyakorlatilag az összes Soros által támogatott magyar szervezetet, így – a teljesség igénye nélkül – az Amnesty International Magyarországot, a Civil Közoktatási Platformot, az eDemokrácia Műhelyt, a Krétakör Alapítványt, a Magyar Helsinki Bizottságot, csakúgy, ahogyan a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület és a MigSzolt.

A szavazatszámláló bizottságoknak kiemelkedő szerepük van: a választás tisztaságának, törvényességének biztosítása, ők állapítják meg az eredményt is.
(Jurák Kata, magyaridok.hu)

Megint magyar siker! – Szilágyi Áron és Szatmári András is érmet nyert kardvívó vk-n

Lopcsányi – Hatalmasat tévedett a titkos számlákkal lebukott Gyurcsány Ferenc