in ,

Lopós Feri – Elmaradt a dráma, Gyurcsány rossz helyre adta fel a mártíriumáról szóló levelet

Gyurcsány Ferenc igencsak kiakadt azon, hogy a sajtó sokat foglalkozik a váratlanul napvilágra került, 150 milliós bécsi bankszámlájával, amelyet elmulasztott beleírni a vagyonbevallásába

A hónap vicce: Gyurcsány rossz címre küldte a mártíriumáról szóló levelet

Gyurcsány Ferenc igencsak kiakadt azon, hogy a sajtó sokat foglalkozik a váratlanul napvilágra került, 150 milliós bécsi bankszámlájával, amelyet elmulasztott beleírni a vagyonbevallásába. A DK elnöke megpróbálta eljátszani a mártírt, és éles kirohanást intézett a Facebookon Orbán Viktor ellen, valamint azt is bejelentette, hogy vagyonnyilatkozati eljárást kér saját maga ellen. Ez utóbbi viszont nem sikerült neki, mert a másfél évtizede országgyűlési képviselő, igaz a parlamenti munkát jó ideje elkerülő Gyurcsány nem tudta, kinek kell címeznie a levelet – hívta fel a figyelmet az Origo.

Nem elég, hogy a volt miniszterelnök „elfelejtette” bevallani az Ausztriában parkoltatott 150 millióját, kicsit később az is kiderült, hogy a számla már 2016-ban is létezett, akkor 180 millió forintot vezettek rajta, de ugyanúgy kimaradt a vagyonbevallásból. A sokarcú Gyurcsány magyarázkodni kezdett, előhúzta a cilinderből az européer Ferencet, aki öntudatosan tartja európai (értsd: nem magyarországi) bankban a vagyonkáját, illetve megpróbálta azt egy bevallott vagyoni elem részeként bemutatni.

Amikor a magyarázatok nem értek el átütő sikert, akkor a mártír Ferenc lépett elő, és Orbán Viktor kétségbeesett betámadásán túl, „ide lőjetek!” felkiáltással széttépte a mellén a fehér inget: vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett önmaga ellen. A mentelmi bizottság elnökének írt leveléről már beszámoltunk, amelyben természetesen arra is kitért, milyen nemtelen támadások érték őt a „kormányhoz bevallottan kötődő média” részéről.

A mártírszerep eljátszása azonban mégsem sikerült, az államférfi Ferenc ugyanis sajnos olyan ritkásan veszi ki a szerepét a parlamenti munkából, hogy azzal sincs tisztában, ki a Mentelmi Bizottság elnöke.

A levelét Dr. Vejkey Imrének a Mentelmi Bizottság elnökének címezte, csakhogy Vejkey Imre a feltételezhető jó szándék ellenére sem vehette át a levelet, mert már nem is tagja a Mentelmi Bizottságnak. Ezt a tisztet már Dr. Hargitai János tölti be, aki egyúttal arról is tájékoztatott szombaton, hogy a Gyurcsány elleni vagyonnyilatkozati eljárást már pénteken kezdeményezte Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője. Gyurcsány tehát önhibájából kétszeresen is lemaradt arról, hogy mártírrá váljon. Vajon kit fog ezért hibáztatni az igazságos Ferenc?

forrás: origo.hu

 

(forrás: Vésey Kovács László, pestisracok.hu)

Magyar siker! – Babos Tímea győzött a döntőben, negyedik trófeáját nyerte

Megint magyar siker! – Szilágyi Áron és Szatmári András is érmet nyert kardvívó vk-n