in , ,

MEGÉRTE? – Dél-Spanyolország már nem bír a migrációs nyomással

Nem tud megbirkózni a megnövekedett migránsáradattal Dél-Spanyolország

Nem tud megbirkózni a megnövekedett migránsáradattal Dél-Spanyolország, ezért a többi régió és az uniós tagállamok segítségét kéri. Csak az elmúlt 3 napban 1.300 menekült érkezett a térségbe. A dél-európai államot idén kétszer annyi illegális bevándorló érte el, mint tavaly. Szakértők azonban arra hívták fel a figyelmet, hogy a spanyol gazdaság, nincs felkészülve százezrek befogadására. 

Migránsok százai vesztegeltek a dél-spanyolországi Algeciras városának kikötőjében. Mivel a menekültek fogadására és azonosítására átalakított sportlétesítmények megteltek, az illegális bevándorlók többségének nincs hol aludnia, így százak töltötték az elmúlt két éjszakát egy hajó fedélzetén vagy a kikötőben.

Susana Diaz, Andalúzia régiós vezetője közölte: nem tudnak több menedékkérőt befogadni.

A felelősséget közösen és kollektíven kell megosztani a spanyol régiók között. Dél Spanyolország már nem bír el a megnövekedett migrációs nyomással. Azt üzenjünk Brüsszelnek, hogy a dolgok nem maradhatnak így és a többi uniós tagállamnak is segítenie kell és felelősséget kell vállalnia

– hangsúlyozta Andalúzia régiós vezetője.

Susana Diaz, Andalúzia régiós vezetője üzent Brüsszelnek

Spanyolországnak azonban nemcsak a tenger felől érkező menekültáradattal kell megküzdenie.

Csütörtökön több mint, 700 migráns jutott át a határkerítésen Marokkóból Spanyolországba. Az észak afrikai bevándorlók házi készítésű fegyverekkel támadtak rá a rendőrökre. Többen törtek-zúztak. Az incidensek során 22 spanyol csendőr és 130 afrikai határsértő sérült meg.

Amíg az új olasz kormány szigorú migrációs politikát folytat addig az új madridi vezetés menekültbarát álláspontot képvisel. Emiatt egyre több illegális bevándorló érkezik Spanyolországba.

Szakértők azonban arra hívták fel a figyelmet, hogy a spanyol gazdaság nincs felkészülve százezrek befogadására. Véleményük szerint ezért várhatóan rövid életű lesz a befogadó politika.

 

ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó

(forrás:www.echotv.hu)

AGYHALÁL – Hernádi Judit sivalkodása

Alföldi Róbertről nem enged rosszat írni az ellenzéki propagandamédia – A libsik nem engedik megírni, hogy Alföldi rendezése sz*r