in

A libsik sírva fakadnak: Egy friss kutatás szerint nyár óta 700 ezerrel nőtt a kormánypárt szavazóinak száma

Csak így tovább!

Az elmúlt fél évben folyamatosan növelte szavazótáborát a Fidesz, nyár közepéhez képest 700 ezerrel többen voksolnának a kormánypártra – mutat rá legújabb közvélemény-kutatásában a Závecz Research.

A Fidesz a nyár közepén a választókorú népesség 24 százalékát tudta maga mögé állítani, most 33 százalékos, ami azt jelenti, hogy 700 ezer új választó csatlakozott a kormánypárthoz. Minden társadalmi rétegben erősödött a Fidesz, de a nyugdíjasok, az alacsony iskolázottságúak és a 10 ezer főnél kisebb lélekszámú településeken az átlagot meghaladó mértékben, 14-16 százalékponttal.

A kormánypártnak fél éve folyamatosan nő a szavazótábora, az utóbbi egy hónapban 31-ről 33 százalékra bővült – írja az Index által közölt elemzés.

A Jobbiknak egy kicsivel ismét kevesebb támogatója lett, novemberben 10 százalékot ért el, ezúttal 9 százalékos.

Az MSZP őszi visszaesése megállt, maradt 8 százalékos. Szoros versenyt fut a DK és az LMP, mindkét párt a választókorúak 5 százalékára számíthat – előbbi 1 százalékpontot veszített, utóbbi tábora nem változott.

A felmérésben még közösen mért Együtt-Párbeszéd – akárcsak a múlt hónapban – 2 százalékos, s nem módosult a Momentum, a Kétfarkú Kutyapárt és a Liberálisok táborának mérete sem – 1 százalékon állnak. A pártoktól távolságot tartók csoportja 34 százalékos

A biztos pártválasztók körében is Fidesz-fölény mutatkozik

A biztos pártválasztók közé a választópolgárok bő négytizede tartozik. Az aktivitás ugyan enyhén emelkedik, de továbbra is fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet arra, hogy a körükben közzétett adatok tájékoztató jellegűek. Ebben a szavazói körben a Fidesz 52 százalékot ér el, a Jobbik 14 százalékos. közvélemény-kutatásának.

A szocialista pártot az eltökélt szavazók 12 százaléka támogatja, a DK-t 8, az LMP-t 7 százalék. Az Együtt-Párbeszéd mögé az aktív választók 3 százaléka sorakozott fel, a Momentum 2 százalékos volt, míg a Kétfarkú Kutyapárt és a Liberálisok 1-1 százalékosak.

A kutatást december első felében, az ország felnőtt lakossága körében végezte ZRI Závecz Research Intézet.
(magyarhirlap.hu)

Medveczky Ádám, Kossuth-díjas karmester: Ami jó a magyar keresztényeknek, az jó a hazának

Mégegyszer erről a kreténről – AZ UNIÓS TÁMOGATÁSOK ELAPADÁSÁBAN BÍZIK BÉKESI