in ,

Matematikusok: nem létezhet, hogy Biden michigani eredményei természetes eredetűek legyenek Videó

Biden választási eredményei a legvitatottabb ütközőállamban nem mentek át a Benford-teszten

Adatok: https://github.com/cjph8914/2020_benfords

Sírnak a statisztikusok Biden számait látva: a szavazatok eloszlása olyan szinten megy szembe mindennel, ami természetes, hogy ordít róla, hogy fentről nyúltak bele.

Röviden a Benford-törvényről azt lehet elmondani, hogy ez az a teszt, amivel egyértelműen ki lehet mutatni egy számsorról, hogy ténylegesen véletlenszerű az eloszlása, vagy fentről belenyúltak – legyen az választási csalás, vagy egy parkban előforduló virágok száma négyzetméterenként.

A Benford-törvény az egyetlen ismert matematikai metódus, amivel biztosan meg lehet állapítani egy választás tisztaságát.

Biden számai nem hogy roppant gyanúsak, szétszakítják az eloszlást:

 

 

Ráadásul mindez véletlenül pont abban a tagállamban, Michiganben, ahonnan a legtöbb csalásgyanús visszajelzést kapta a kormány. Érdekes módon

azokban tagállamokban, ahol Biden győzelme nem volt kérdéses, nem tapasztaltak ilyen anomáliát.

De mi is az a Benford-törvény, vagy más néven Newcomb-Benford anomáliatörvény?

Kicsit bonyolult megérteni, de érdemes, mert ez az a teszt, ami a legbiztosabban kimutatja valamiről, hogy természetes eloszlás, vagy emberi kreáció. Nálam sokkal jobban elmondja a Numberphile Youtube-csatorna ebben a videóban:

(Ugyanennek a csatornának van egy 9 évvel ezelőtti videója is a Benford’s Law-ról, kifejezetten a választási csalásokra kihegyezve.)

Magyarul: hogyha embereknek azt mondjuk, hogy írjanak le véletlenszerűen mondjuk ötven darab négyjegyű számot, és megnézzük azoknak az első számjegyét, akkor vajon melyik szám fog a leggyakrabban szerepelni az első helyen?

Tulajdonképpen bármelyik szerepelhet”, gondolod, és teljesen igazad van: ugyanis az ember úgy gondolkodik, hogy biztos véletlenszerűnek tűnik, hogyha minden számot felhasznál teljesen véletlen előfordulási gyakorisággal.

De ez nem így van: A matematika egyik régóta ismert anomáliája, hogy minden természetes – tehát nem tudatos tervezésű – számsorozatban a legtöbb szám egyessel kezdődik, a második legtöbb kettessel, és így tovább.

Hogy ez mennyire általános, azt jól mutatja, hogy bármilyen olyan, semmilyen algoritmikus szabályt nem követő adatsorra ráillik,

bármilyen eredetű legyen is egy szám – pl. tavak felszíne, az egész számok négyzetgyökei – körülbelül hatszor olyan gyakran kezdődik 1-gyel, mint 9-cel. A számok kb. 31%-a kezdődik 1-gyel, 19%-a 2-vel, 12%-a 3-mal és a százalékok a számok nagyságával egyre csökkennek.

Ez nem azt jelenti, hogy az univerzumban van valami nem véletlenszerű, hanem azt, hogy az emberek által megalkotott tízes számrendszerű matematikában így realizálódik az a véletlenszerűség, ami az természetben tapasztalható.

Vagyis minden tudatos emberi tervezés nem-benford-eloszlású, például:

  • rendszámok,
  • telefonszámok,
  • bizonyítványok,
  • háziállatok száma családonként,
  • Biden választási eredményei a billegő tagállamokban.

Benford-eloszlású viszont minden természetes, nem emberi tervezésű eloszlás:

  • világ országainak lakossága,
  • tőzsdei eladások,
  • Finnország tavainak partján található mökkik száma,
  • a világtörténelem összes demokratikus szavazása,
  • Biden választási eredményei a nem billegő tagállamokban.

 

(Békési Marell Kristóf, 888.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Közel kétmillióval több szavazót találtak billegő államokban, mint ahányan ott élnek – érik a botrány Amerikában

Hoppá: hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentik Niedermüller Pétert