in ,

Közel kétmillióval több szavazót találtak billegő államokban, mint ahányan ott élnek – érik a botrány Amerikában

A Judical Watch már október végén kongatta a vészharangot

A Judical Watch már október végén kongatta a vészharangot: 353 megyét és 8 államot találtak, ahol több választónak engedélyezték a szavazást, mint ahányan ott élnek – írja a 888.hu. A „szellemszavazók” elsősorban a levélszavazók esetében adnak lehetőséget a csalásra, Biden és kampánycsapata pedig már hónapok óta buzdít arra, hogy támogatói ebben a formában adják le voksaikat.

A lap ismerteti: a Judical Watch egy 1994-ben alakult, patinás jogi szervezet. Fő profiljuk a korrupciós ügyek, politikai visszaélések, választási csalások feltárása. A csoport már október végén megkongatta a vészharangot a „szellemszavazók” miatt: az összes megye áttekintését követően 29 államban háromszáznál is több olyan megyét találtak, ahol többen jelentkeztek a szavazásra, mint ahányan ott élnek. A legdurvább eltérést egyébként a – nem meglepő módon – csatatérállam Coloradóban találták, ahol 64 megyéből 42 ilyen volt. A szervezet vezetője, Tom Fitton elmondta, hogy ez akkor is probléma, ha személyesen mennek el az ő nevükben szavazni – az Egyesült Államokban ugyanis nem igazolványt felmutatni szavazáskor, elég bediktálni, hogy hol él a választópolgár –, de a fő veszélyt az jelenti, hogy a levélszavazatokhoz is fel lehet használni ezt a listát, ugyanis a választás után tetszőleges számban lehet a listákról szellemszavazókat lekeresni és a nevükben szavazatokat gyártani.

Az egyetlen megnyugtató megoldás erre az lett volna, ha a levélszavazatokat az összes szavazatba belekeverik – és ennek igazából akadálya sem lett volna – és együtt számolják a kettőt, de mint utólag tudjuk, ez nem történt meg – olvasható a 888 összeállításában. A lap emlékeztet: a levélszavazatokat egy furcsa, több órás szünet után kezdték csak el számolni néhány tagállamban, és van olyan is, ahol még mindig tart ezek számolása. Érdekes módon ezek kivétel nélkül olyan államok, amik kritikusnak számítanak a demokrata elnökjelöltnek. Pennsylvaniát és Észak-Karolinát – a két államot, amely nemcsak az elnökválasztás eredményét, de a szenátust is eldöntheti –, a szervezet be is perelte, de mivel a legfelsőbb bíróságon a többséget egészen a közelmúltig a Trump-ellenes erők birtokolták, esélytelen volt ezeket a követeléseket – vagyis kétmillió ilyen szellemszavazó törlését a listából – keresztülvinni.

(pestisracok.hu)

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

“Zöld”, “bringabarát” Budapest: vége a Mol Bubinak, a főpolgármester felszámolja!

Matematikusok: nem létezhet, hogy Biden michigani eredményei természetes eredetűek legyenek Videó