in , ,

Már négymilllióan nézték végig, hogyan verik szét a migránsok Firenzét (videó)

Eddig már több mint négymillió ember nézte meg az egész világon azt a videót, amelyen migránsok verik szét Firenze gyönyörű óvárosát. A helyi afrikaiak azt követően vonultak utcára, hogy egy olasz férfi lelőtt egy szenegáli migránst.

Eddig már több mint négymillió ember nézte meg az egész világon azt a videót, amelyen migránsok verik szét Firenze gyönyörű óvárosát. A helyi afrikaiak azt követően vonultak utcára, hogy egy olasz férfi lelőtt egy szenegáli migránst.

 

A 65 éves Roberto Pirrone lövéseket adott le Firenze belvárosában. A rendőrök ezt követően őrizetbe vették. A férfi először öngyilkos akart lenni, de végül kiment egy közeli térre, és lelőtt egy 54 éves szenegáli utcai eladót, Idy Diene később belehalt sérüléseibe – írta meg a Corrierre Fiorentino nevű helyi újság.

Ezt követően a belvárosban élő afrikai utcai árusok a Palazzo Vecchio térre vonultak, ahol randalíroztak és törtek-zúztak. Az erőszakos megmozdulásokon rész vett Firenze imámja, Izzedin Elzir is.

A migránsok közben azt skandálták, hogy az olaszok fasiszták és rasszisták. Sokan az Északi Liga elnökét, Matteo Salvinit szidalmazták. Nyilván az volt a fő problémájuk, hogy a választásokon nem győzött a baloldali, migránssimogató Renzi-féle Demokrata Párt.

A rendőrség végül feloszlatta a tömeget.

Forrás: InFormazione, Origo; Vezető kép: firenzepost.it
(pestisracok.hu)

Közgazdász – Az ellenzéki káoszt a piacok sem díjazzák (hangfelvétel)

„Április 8-án csak a leadott szavazat fog számítani, a szimpátia önmagában nem elég”