in

„Április 8-án csak a leadott szavazat fog számítani, a szimpátia önmagában nem elég”

Az M1 Szemtől szembe című műsorának vendégei Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa és Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója voltak.

Az M1 Szemtől szembe című műsorának vendégei Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa és Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója voltak.

 

Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa az M1 Szemtől szembe című műsorában csütörtökön úgy fogalmazott, hogy hiába van 80 százalékos támogatottsága a társadalomban a déli határkerítésnek, hiába nem szeretnék a magyarok egyöntetűen, hogy az illegális bevándorlás tömeges legyen, ha nem mennek el szavazni, akkor nem várt meglepetések történhetnek április 8-án.

Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója szerint évek óta ez a legdurvább, legszemélyeskedőbb kampány Magyarországon. A szakértő kiemelte, van olyan orgánum, amely nap mint nap közöl le a választások után majd hamisnak bizonyuló dokumentumokat.

A bűntények látszatának felkeltésére irányuló akaratot az is bizonyítja, hogy ezekben az ügyekben nem tesznek feljelentést”

– mutatott rá Kovács, aki szerint a fake news megjelent Magyarországon is. Ezek a hamis hírek az elmúlt időszakban meghatározók voltak Európa-szerte, de akár az Egyesült Államokban is.

Deák Dániel szerint az ellenzéknél dominanciaharc van folyamatban. A politikai elemző szerint nagyjából egyenrangú szereplők állnak egymással szemben, hiszen a Jobbik, az MSZP, a DK és az LMP is nagyjából egyforma támogatottságot tudhat magának, ezért minél erőteljesebb üzeneteket próbálnak megfogalmazni a választóik irányába.

Jelenleg Gyurcsány Ferenc kezdi átvenni ezt a pozíciót. Az oligarchák által uralt médiatermékek és az NGO-hálózatok kezdik átvenni az ellenzéki pártok helyét. Utóbbiak a romboláson kívül nem látszik, hogy bármit is végre akarnának hajtani”

– mondta Deák.

Kovács István ezek után megjegyezte, hogy egész Európában a migráció kérdéséről szólnak a választások az utóbbi hónapokban. Elmondása szerint az egymással szemben álló pártok e kérdéskör kapcsán próbálják meghatározni magukat, illetve ellenfeleiket.

Magyarországon a kormánypártoknak megvan az az előnye, hogy nehéz lenne azzal vádolni őket, hogy más lenne az álláspontjuk, mint korábban”

– fogalmazott.

Kovács emlékeztetett, hogy egész Európában Orbán Viktor volt az első, aki már a Charlie Hebdo elleni támadás másnapján arról beszélt, hogy a bevándorlás és a terrorizmus között egyenes összefüggés van.

A szakértő úgy fogalmazott, a magyar kormányfőt ezért sokan rasszistának bélyegezték, és politikai szégyenpadra próbálták ültetni, és akkor még úgy nézett ki, hogy a politikai korrektséget propagáló szereplők lesznek az erősebbek.

Deák Dániel szerint a Fidesz-KDNP minden kutatás alapján toronymagasan vezet, így neki van a legnagyobb esélye, hogy megnyerje az országgyűlési választásokat. A politológus kijelentette, hogy ez azonban veszélyt is jelenthet a kormánypártokra nézve, hiszen a választók elbizakodhatják magukat.

Április 8-án csak a leadott szavazat fog számítani, a szimpátia önmagában nem elég”

– mondta.

Deák Dániel szerint a felmérések szerint akkor is a Fidesz nyerne, ha csak egy ellenzéki jelölt állna a kormánypárti jelölttel szemben. A szakértő rávilágított, hogy a kutatások alapján bebizonyosodott: a tervezőasztalnál felvázolt, matematikai képletek között működő felállás a való életbe nem ültethető át.

Soros György és a hálózata azon dolgozik, hogy az ellenzéki szivárványkoalíció hatalomra kerüljön. Ez azonban káoszhoz vezetne, és a júniusi EU-csúcson egy ilyen kormány nem tudná képviselni a magyar érdekeket”

– fogalmazott.

Kovács István szerint az ellenzéki pártok nem tudtak karakteres politikát folytatni. A bevándorlás kérdésében nem tudják megmondani, hogy mi az álláspontjuk.

Sok esetben az NGO-k, a civil szervezetek nyomultak be a politikai térbe. Ők álltak elő önálló ellenzéki kezdeményezésekkel, érdemi kormánykritikával. Az ellenzéki pártok szerepét töltötték be”

– mondta Kovács.
(Bokor Gábor, 888.hu)

Már négymilllióan nézték végig, hogyan verik szét a migránsok Firenzét (videó)

Ha Szél Bernadetten múlik, a nők és a családok lesznek a bevándorlás első áldozatai