in , ,

Közgazdász – Az ellenzéki káoszt a piacok sem díjazzák (hangfelvétel)

Megállhat a magyar gazdasági fejlődés egy esetleges ellenzéki győzelem után

Megállhat a magyar gazdasági fejlődés egy esetleges ellenzéki győzelem után. Lentner Csaba közgazdász a Karc FM-en arról beszélt: az elhúzódó kormányalakítási tárgyalások bizonytalanságot eredményeznének. A piaci szereplők ráadásul nem látnak összefüggő, egységes gazdaságpolitikai elképzeléseket a kormányváltásra készülő ellenzéki pártoknál.

A szakértő szerint az, hogy egy-egy témát bedobnak a közbeszédbe – mint például a személyi jövedelemadó ügye – nem mutat meg semmit a gazdaságfilozófiájukból. Lentner Csaba felsorolta: nem tudni, hogy miként alakítanák át a bankpolitikát, az adókulcsokat, a közüzemi cégeket, a magyar vállalkozások támogatását, vagy folytatnák-e a rezsicsökkentést?

 

Képtalálat a következőre: „lentner csaba”

A KISZÁMÍTHATÓSÁG ÉRTÉK

Lentner Csaba szerint a piac a 8 éve sikeres gazdaságpolitikára építene a következő években is. A külföldi működőtőke beáramlása ugyanis ma már folyamatos és beindult a vállalati hitelezés is. A professzor úgy fogalmazott: Magyarország a 21. században megtalálta a fejlődés optimális útját. Az államháztartás csökken, a vállalati szektor ás a háztartások gyarapodni tudnak, a piaci szereplők pedig azzal számolnak, hogy kiszámítható marad az adópolitika is. A fellendülő gazdaságban a kereskedelmi bankok továbbra is biztosítani tudják a hiteleket. Utóbbival kapcsolatban Lentner Csaba megjegyezte: a pénzintézetek éppen azért adnak hiteleket, mert bíznak abban, hogy az emberek vagy vállalkozók – a jó gazdasági teljesítmény miatt – képesek lesznek azt visszafizetni.

A napokban Orbán Viktor miniszterelnök is arról beszélt, hogy Magyarország újraiparosítása jó ütemben halad. Ahogy fogalmazott: “olyan tempóban, amelyet nyolc éve kevesen hittek volna, ráadásul ma már nem csak a külföldi multinacionális cégek beruházásairól szólnak a hírek, egyre több ugyanis a nemzetközi versenyben is helyt álló magyar vállalat.”

(karcfm.hu)

Politológus – Ezért ne legyünk se Bécs, se Stockholm!

Már négymilllióan nézték végig, hogyan verik szét a migránsok Firenzét (videó)